Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Genel Kurulu koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı Pazar yerinde yapıldı. Üyelerin tek tek ve kimlik kontrolleri yapılarak alındığı genel kurul Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Divan Başkanlığını İç Anadolu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Mustafa Alan’ın yaptığı seçimde yönetim kurulu çalışma raporu ve denetim kurulu raporlarının ibra edilmesinden sonra yönetim kurulu seçimine geçildi. Yoğun katılımın olduğu Olağan Genel Kurulda tek aday olan Mevcut Başkan Fahri Eker, katılımcıların oyunu alarak güven tazeledi. Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahri Eker, kendini destekleyen ve desteklemeyen üyelerine teşekkür etti.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahri Eker; “ 2013 yılında bizi göreve layık gördüğünüzde Kredi kefalet Kooperatifinin toplam klasmanı 15 milyon idi, bugün 250 milyon liraya çıkardık. Bunda da başta Genel Başkanımız ve Bölge Başkanımızın katkısı büyük oldu. Kooperatiflerinin Türkiye’nin en iyi yerlerine getirdik. Bununda mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Yaklaşık 7 yıldır görev yapıyoruz. 7 yıl içerisinde 7 tane esnaf ve sanatkâr arkadaşlarımızı icraya vermiş değiliz. İcraya vermeden çözüm üretmeye çalışıyoruz. Sizlerle birlikte de bu konularda başarılı oluyoruz.’’ Dedi.

Başkan Fahri Eker, konuşmasında Koronavirüs nedeni ile sıkıntı yaşayan esnaflar hakkında da bir takım konuşmada yaptı, Başkan Eker konu ile ilgili yaptığı konuşmada ise şu sözleri söyledi: ‘‘Bu yaşanan 1 buçuk yıllık koronavirüs belasından dolayı özellikle bazı meslek dallarındaki esnaf ve sanatkâr meslektaşlarımızın çok sıkıntılı olduğunu da biliyorum. Kahveciler, lokantacılar, kafeciler, servis şoförlerimiz gibi bu kesim arkadaşlarımız çok daha etkilendi. Buna rağmen de herkes devletine ve milletine saygılı olarak, ticaretine saygılı olarak en ufak da olsa devletine, yanlış bir kelime bile konuşmadı. Bu şunu gösteriyor, Türk Esnaf ve Sanatkârı bu ülkenin çimentosu, harcı ve yapı taşıdır. Biz varsak devlet vardır. Devletimizi en iyi koruyan, savunan bizleriz. Bu gururda bizlere layıktır. Azıcık sermayesi ile evine ekmeğini götüren, devletini kapısına giderek yardım istemeyen, onuru ve şerefi ile e parasını kazanıp çoluğunun çocuğunun geçimini sağlayan bu teşkilata da devletimiz ne gerekiyor ise de yapmaya çalıştı. Bir miktar destekler verildi ama yaklaşık 1 yıldır ödemelerimiz öteleniyor. 31 Temmuz itibari ile de ötelenen ödemelerimiz başlıyor. Cenabı Allah bu ödemlerimizde yardımcımız olsun., ticaretimiz bol olsun, kazancınız bereketli olsun. Katılan herkesin alnından öpüyor ayaklarınıza sağlık diyorum.’’ Diye konuştu.

Kahraman Şehidimiz Hikmet Aslan, Son Yolculuğuna Uğurlandı Kahraman Şehidimiz Hikmet Aslan, Son Yolculuğuna Uğurlandı
Editör: TE Bilişim