Bor ilçesine bağlı Kaynarca köyünde camileri afet bölgesi içerisinde kalan köylüler, namazlarını muhtarlık binasında kılıyor.



2006 yılında çökme meydana gelen köyde, köylülerin camileri 2008 yılında ibadete kapatılmıştı. Köylüler kalabalık oldukları cuma ve Bayram namazlarını kılmak için çevre köylere, il merkezine ve Bor ilçesine gidiyor.



Kaynarca köyü muhtarı Ramazan Çevik, "2002 yılında köylülerimizin ve devletimizin desteğiyle köyümüze cami yaptırdık. 2006 yılında köyümüzde çökme meydana geldi. Niğde İl Afet Müdürlüğü'nden gelen ekip camide yaptığı incelemelerle 2008 yılında ibadete açık olan camimizi 'namaz kılmak tehlikelidir' diye kapattı. Kaymakamlığın bana tahsis ettiği muhtarlığı cami olarak köylümüze tahsis ettik. İçerisini cami gibi döşedik muhtarlığımız levhasını sökerek yerine camimizin levhasını taktık. Muhtarlığımız çok küçük olduğundan özellikle cuma ve Bayram namazlarında vatandaşlar soğukta dışarı da namazlarını kılıyor. Bazı köylülerimiz, cami almadığı için çevre köylere Niğde ve Bor ilçesine gidiyor. Bizler köy muhtarlığında köylülerimizin ibadetlerini yerine getirmelerini istemiyoruz yeniden camimize kavuşmak istiyor ve yetkililerden ve yardımseverlerden yardım talep ediyoruz." dedi.

Köylüler afet bölgesine alınan cami yeniden ibadete açılmayacaksa ibadetlerini huzur içerisinde yapacak yeni bir caminin inşa edilmesini istediklerini kaydetti.




Haber Kaynağı : CHA


Editör: TE Bilişim