Niğde Süt üreticiler Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan, Niğde’de 3 camide 500 litresi soğuk paket süt şeklinde, 500 litresi ise sıcak süt olmak üzere bin litre süt dağıttıklarını söyledi.

Toplumu süt içmeye özendirmek amacıyla kandillerde camilerde süt dağıtmayı gelenek haline getirmek istediklerini belirten Demirkoparan: “Camilerin vatandaşların en yoğun olduğu yerlerden birisidir. Süt tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla kandillerde camilerde ücretsiz süt dağıtacağız. Peygamber Efendimiz (SAV) Miraca çıktığında Cebrail (AS) kendisine üç bardak takdim etmiştir. Bardakların birinde su, birinde şerbet ve diğerinde ise süt bulunuyordu. Takdim esnasında, ‘Eğer, suyu alırsa kendisi de, ümmeti de ihtiyaçsız ve kanâatkar olur. Şerbeti alırsa kendisi de, ümmeti de mahrumiyete düçar olur. Şayet sütü alırsa kendisi de, ümmeti de doğruyu bulur’ diye bir ses işitti. Daha sonra peygamber efendimiz sütü seçerek süt içti. Bu nedenle kandillerde süt dağıtmayı uygun bulduk” dedi.

3 CAMİDE BİN LİTRE SÜT DAĞITILDI

Demirkoparan: “Namaz sonrası Niğde Merkez Sungurbey Cami, Kendirli cami ve Dışarı Camide düzenlenen Mevlid Kandili Programı sonunda namazdan çıkan vatandaşlara süt ikramımız oldu. 500 litresi soğuk paket süt şeklinde, 500 litresini ise sıcak süt şeklinde dağıttık. Bunu bir gelenek haline getirip insanları süt tüketimine teşvik edeceğiz.. Toplumumuzda süt içme alışkanlığı oluşsun” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim