Açılış kapsamında Niğde Valiliği ve Kalkınma Bakanlığının SODES kapsamında finanse edilen “Mutlu Yarınlar” projesi açılışı yapıldı.

Protokol üyeleri tarafından açılışı gerçekleşen yeni Denetimli Serbestlik binası Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne tarafından tanıtıldı.

Açılışa Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Ağır Ceza Reisi Onur Yerdelen, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu, NESOB Başkanı Aydoğan Aykin, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, hakim ve savcılar katıldı.

Binanın gezilmesinin ardından Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Akkaya, Denetimli serbestlik müdürlüğünün çalışmaları ve SODES kapsamında Finanse edilen “Mutlu Yarınlar” isimli proje hakkında sunum yaptı.

Akkaya, “Mutlu Yarınlar” projesinin amacının, denetimli serbestlik sistemi içiresinde yer alan yükümlüler ve suçtan zarar görenler ile risk altındaki kişilerin, ülke ekonomisine ve topluma sosyal yararı olan, üretken, girişimci birer birey olarak toplumun huzur ve mutluluğuna katkıda bulunmalarını sağlamak ve insanlar arasındaki onurlu yerlerini almalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Projenin hedefleri hakkında da konuşan Akkaya şunları söyledi: “bu proje toplum tarafından dışlanmış veya kendini dışlanmış hisseden ve ekonomik zorluklar çeken suça sürüklenen çocuk, gençler, suç mağdurları, şüpheli ve hükümlülerin toplum içinde ve denetim altında sosyal ortamlarından kopartılmadan sorun çözme becerilerini geliştirme ve en önemlisi yeniden topluma uyumlarını sağlamak amacıyla kişisel ve mesleki gelişimleri için mesleki eğitim ve kültür, sanat organizasyonları yaparak mesleki, sosyal ve kültürel donanımlarının arttırılması, yapılması planlanan kültür, sanat ve spor kursu faaliyetleriyle onların psiko-sosyal ve kültürel açıdan sağlıklı, kendine güvenen bireyler olarak toplumsal hayata katılımlarını hedeflenmiştir” dedi.
Akkaya proje kapsamında kültür, spor ve sanat eğitimleri kapsamında bağlama kursu, satranç kursu, resim ebru kursu, mesleki eğitimler olarakta bilgisayar işletmenliği eğitimi verileceğini belirtti.
Editör: TE Bilişim