Nahita otelde düzenlenen Türk Kızılay’ı Niğde Şube Başkanlığı olağan kongresine, tek liste halinde giren Bekir Mumcu, Türk Kızılay’ı Niğde Şubesi Başkanı oldu.

Yapılan olağan kongre sonrası açıklama yapan Mumcu, Türk Kızılay’ın, 11 Haziran 1868 tarihinden bu yana 148 yıldır ülkede ve dünyanın dört bir yanında afet, savaş, çatışmalardan olumsuz şekilde etkilenen insanların çaresizliklerini gidermek, kederlerini dindirmek, üzüntülerini sevince dönüştürmek için gayret gösteren ve üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getirmenin çabası içinde olan bir kurum olduğunu belirtti.

Mumcu, sözlerine şöyle devam etti: ilimizin en büyük eksiklerinden bir tanesi olan kan merkezi kurmak için tüm kurumlarla ve amir ile iletişime geçip ilimize kan merkezi kurmak için çalışacağım.  Orada burada kan alıyoruz göçebeler gibi. Artık bizimde nezih bir ortamda sağlıklı bir şekilde kan alınması için yetkilerine bir daha söylüyorum bizlere bir yer gösterin yeter. Türk Kızılay’ı Niğde Şubesi olarak ilimize kazandırmaya çalıştığımız Kan Merkezi Birimi’nin yer sıkıntısı olmasından dolayı gerçekleşememektedir. Sayın valimize durumumuzu arz ettik fakat bir sonuç alamadık. Sizlerden beklediğimiz, bu Kızılaycılık ruhuna sahip çıkmanız ve bu hizmete omuz vererek, en yüksek yerlere taşımamızda yardımcı olmanızdır. Bu da ancak siz değerli halkımızın yardımlarıyla, her türlü destekleriyle ve bilinçli Kızılaycılıkla gerçekleşmesi mümkün olur” dedi.

Konuşmaların ardından kapalı seçime gidildi. Yapılan seçimde;  Türk Kızılay’ı Niğde Şubesi Yönetim Kurulu Asıl Üyeliğine; Şube Başkanlığına Bekir Mumcu, yönetim kurulu üyeliğine Numan turan, Kadir Yıldızgöz, Mustafa Kahramaner, Mevlüt Aktay seçildi.

Türk Kızılay’ı Niğde şube yönetim kurulu yedek üyeliklerine; Ercan Ecemiş, Hüseyin İhtiyar, Selim Çınar, Suna Tuğrul, Zafer Ceylan seçildi.

Şube Denetçiliğine asil üye olarak İsmail Bilgiç, yedek üye olarak Sait Özcan seçildi.



http://www.borhaber.net/guncel/mumcu-kizilay-nigde-sube-baskani-secildi-h19484.html

Posted by Bor Haber on 22 Şubat 2016 Pazartesi
Editör: TE Bilişim