Niğde’nin en büyük mahallesi Selçuk’ta icra takibi yada banka borç bildirimlerini evde olamayanlara postacı muhtarlığa bırakınca, her ay 250-300 dosya muhtarlıkta birikiyor!

 

 Niğde’nin en büyük mahallesi 36 bin nüfusa sahip olan Selçuk Mahallesi Muhtarı İsmail Ünal 2012–2013 yıllarında kredi kartı ekstre bilgileri, icra bildirileri ve mahkeme karar belgelerinde artış olduğunu söyledi. Ünal, posta yolu ile dağıtılan bu belgelerin vatandaşlara ulaşmadığını, görevlilerin vatandaşları evinde bulamayınca bu belgeleri muhtarlıklara bıraktığını ancak belgelerin unutulduğunu söyledi.


Yasal süre muhtarlıkta başlıyor

 Muhtarlıklara gelen belgeler için yasal sürecin başladığının altını çizen Ünal, “Vatandaşlarımız muhtarlıklara uğrasın kontrol etsin çünkü vatandaşlara ulaşmayan belgeler muhtarlıklara bırakılıyor. Bırakılan belgelerde icralık ve mahkeme kararı varsa bu belgeler için yasal süreç başlıyor vatandaşın haberi olmuyor” dedi.

2012 ve 2013 yıllarında özellikle mahkeme kararı ve icra bildirilerinin oldukça artığını söyleyen Muhtar Ünal, şuna kadar 250 ila 300 arasında bu belgelerin geldiğini dile getirdi.


 

Editör: TE Bilişim