Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, kamuda başörtülü görev yapmayı mümkün kılan, Meclis’te başörtülü kadınların yer almasını sağlayan, kadınların başörtüsüyle eğitim hakkından yararlanmasına imkân veren ve bütün bunları teminat altına alan yasal ve anayasal düzenlemelerin milletin haklı ve ortak beklentisi olduğunu söyledi. Özüdoğru “Mücadelemiz hak ve özgürlük merkezlidir” diyerek güncel konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Hz. Musa’yı, Hz. İsa’yı sevdiğini söyleyenlerin Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (sav) dil uzatmalarının tesadüf olmadığını ifade eden Özüdoğru, “Kapitalizmi Siyonizmin sponsoru olarak görenler, Peygamberimize hakaretten geri durmuyor. Ortadoğu’da Arz-ı Mev’ud emellerini gerçekleştirmek için Şii-Sünni kargaşası-çatışması çıkartmak istiyorlar. Tarihte ilk ırkçı terörist şeytan, ilk hasis de Kabil’dir. Bugün Kabil’in misyonunu üstlenenleri düşündüğümüzde, sendikaların misyonunu daha iyi anlarız” şeklinde konuştu.

 

“Uzun ve zahmetli bir yolda olduğumuzun farkındayız”

 

Toplu Sözleşme sürecine de değinen Özüdoğru, “Halkı ve öğrencileri cezalandırmak için eylem yapmadık. Bunu, bizi mecbur edenleri mahcup etmek için yaptık. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek diyor ki, ‘Yüzde 50 oy almışız. Memur maaşlarını biz belirleyemeyecek miyiz? Memura zam yaparsak yatırımlar durur. Köylünün yolunu yapamayız.’ Maliye Bakanı memura şaşı bakıyor. Diğer taraftan da zamlar fırtına gibi yağıyor.” diye konuştu.

 

Öğretmen ve öğretim görevlilerine ek ödeme taleplerinde ısrarlı olduklarını belirten Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, “İnsanca yaşamak, hakça paylaşmak için mücadelemize devam ediyoruz. Uzun ve zahmetli bir yolda olduğumuzun farkındayız. Tüm yasakların kalkması, özlük haklarımız ve özgürlüklerimizi kazanmak için mücadele etmeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.


 

Editör: TE Bilişim