Bir Bor klasiği,
 
Borlular için motosiklet kullanmak adeta Bor ile özdeşleşti. Sembol olmaya başladı.
 
Başka yerlerde motosikletler,  deri elbise, dizlik, deri eldiven ve kask ile kullanılır.
 
Bor İlçemizde yine sembol isimlerinden (hambal memet) Mehmet Bilgen ise kafasında kasketi, beyaz gömlek, kumaş pantolon, beyaz çorap , topuklu ayakkabıyla kullanır.
 
Bu eski Bor giyimi, motosiklet ve hamal memet dikkatimizi çekti. İşte Bor klasiği dedik ve yayınlamak izniyle gülümseyerek fotoğrafladık.
 
 
Geçti Bor’un pazarı sür eşeğini Niğde’ye “ deyişini simgeleyen Bor İlçemizin logosu vardı. Eşeğin üzerinde kasketli bir amcanın figürü vargı o logoda…
 
Bor’da eşek yok olalı yıllar oldu…
 
Eşeğin yerine yerini de motosikletler aldı…
 
Şaşırtıcı şekilde İlçemizde hemen hemen her evde motosiklet var.
 
Arabası olan bir de motosiklet alıyor. Bazı evlerde iki motosikletin olduğunu biliyoruz.
 
Doğal olarak motosiklet satıcısı ve tamircisi de sayısı da hayli fazla…
 
 
Dışarıdan Bor İlçemize gelenlerin en çok dikkatini çeken bir konu motosikletlerin çokluğu.
 
Bor trafiği motosikletlerden dolayı tehlikeli hale gelebiliyor. Araç kullanmak bazı kural tanımayan, otomobillerin sağından solundan geçen motosiklet sürücülerinden dolayı kolay bir trafik değil.
 
Gürültü kirliliği ise ayrı bir konu.
 
Her yıl 10 kadar genç,  ne yazık ki motosiklet kaynaklı trafik kazalarında hayatını kaybediyor bir çoğu da yaralanıyor. Bor İlçemiz için terör den daha beter.  Ben babamı da geçmişte motosiklet çarpması sonucu kaybettim. Her ailede ya da etrafımızda buna benzer olaylar çok.
 
 
Sitemizde anketler bölümünde “Bor’da motosiklet fazlalığı nasıl önlenir” diye sormuşuz, (buradan bakın)  ziyaretçilerimiz % 70 oranında “ Trafik kontrolü ile “ şıkkını işaretlemiş.
 
Bor İlçemizdeki motosiklet fazlalığı, sebepleri ve “Nasıl Önlenir” konuları araştırılması ve üzerine düşülmesi gereken bir konu.


Fotoğraflara tıkla büyüsün... sağ ok tuşu ile devam edin... izinsiz kaynak göstermeden  alınamaz




Editör: TE Bilişim