Memur-Sen Konfederasyonu Niğde İl Başkanı Özüdoğru ; Mısır’da halk iradesinin yanındayız” dedi.

 

Memur-Sen Konfederasyonu Niğde İl Başkanı Celalettin Özüdoğru, Mısır’da ordunun seçilmiş cumhurbaşkanına görevden el çektirmesini ve sivil yönetime karşı askeri darbe yapmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

         Yazılı basın açıklaması yapan Özüdoğru, askeri darbeyle Mısır halkının iradesinin yok sayıldığını söyledi. Özüdoğru, "Mısır halkının yanında olduğumuzu, darbeye karşı olduğumuzu ilan ediyor, darbecileri kınıyor ve lanetliyoruz. Mısır’da darbe yapılarak, Mısır halkının iradesi yok sayılmış, darbeciler eliyle iktidar hırsızlığı yapılmıştır. Cuntacılar ve darbeciler, milletin verdiği iktidarı silah zoruyla alıp milletin onay vermediği güçlere teslim etmişlerdir. İktidar, darbeyle çoğunluktan alınmış, azınlığa verilmiştir. Demokrasi ile birlikte anayasa ve özgürlüklerde askıya alınmıştır." dedi.

        Memur-Sen ailesi olarak, cuntacıları, darbecileri kınadıklarını ifade eden Özüdoğru, Mısır’ı demokrasiye davet ettiklerinin altını çizdi. Mısır halkının, bahar devrimini kışa çevirmek isteyenlere izin vermeyeceğine, şiddete başvurmadan iradesine sahip çıkacağına inandıklarını kaydeden Özüdoğru, "Mısır’da darbenin görünürdeki hedefi, Mursi ve halkın iktidarıdır. Darbenin ve cuntacıların asıl amacı ve hedefi, Müslüman dünyasında ve İslam coğrafyasında halkların ekonomik olarak da siyasi olarak özgür kalmasını ve kendi ayaklarının üzerinde durmasını engellemektir. İslam ülkelerinin gelişmiş ekonomiler arasında yer almasının ve küresel rekabetin paydaşı olmasının önüne geçmektir. Darbe ordu eliyle yapılmıştır, darbeyi yaptıran irade ise darbe karşısında sessiz kalan ve halkın iradesinin hiçe sayılmasına destek veren bildik küresel merkezlerdir." dedi.        

        

        Mısır’da yapılan darbe demokrasiye, hukuka ve insan haklarına aykırı olduğunu belirten Özüdoğru, Mısır'da yapılanların, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarını ayaklar altına alan darbelerden biri olduğuna vurgu yaptı. Özüdoğru sözlerini şöyle tamamladı, "Yetkisiz bir şekilde gasp edilen iktidar, derhal halka iade edilmelidir. Dünyadaki bütün demokratik kurum ve kişiler, içinde insan hakları ihlali potansiyeli barındıran böylesi girişimlere karşı açıkça tavır almalıdır.Memur-Sen ailesi olarak, doğrudan doğruya Mısır halkının iradesine karşı yapılan, demokrasi ve anayasayı askıya alan bu darbeyi meşru kabul etmemiz mümkün değildir. Bu çerçevede, Mısır halkının iradesine balyoz indiren cuntacıları ve darbecileri bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz."


 

Editör: TE Bilişim