Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde  Doç. Dr. İbrahim Öztürk’ün sunumuyla “Milli Mücadelenin Başlangıç Süreci” adlı konferans gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamdi Doğan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Orhan Yalçın, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Milli Mücadelenin Başlangıç Süreci adlı konferansının başında Atatürk’ün Samsun’a çıkmasından önceki ülkenin durumu hakkında detaylı biligler veren Doç. Dr. İbrahim Öztürk, “1071’den bu yana Anadolu’da var olan Türk egemenliği dönem dönem tehlikeler atlatmıştır” dedi.

Ulusal Egemenliğin 104.Yılı Kutlanacak Ulusal Egemenliğin 104.Yılı Kutlanacak

“Mustafa Kemal’in Milli Mücadele liderliği, rakipleri tarafından dahi kabul görmüştür” diyen Doç. Dr. İbrahim Öztürk, dönemin siyasi ve sosyal gelişmelerinden de bahsederek milli mücadele sürecindeki Anadolu’da yapılan örgütlenme çalışmalarını da katılımcılar ile paylaştı.

“Bizim bugünkü amacımız bağımsız Türkiye Cumhuriyetini yaşatmaktır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyen Doç. Dr. İbrahim Öztürk’e program sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamdi Doğan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Editör: TE Bilişim