CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi ; Soma emekçilerinin yasını tutarken 19 Mayıs Bayramımızla da milli mücadele şehit ve kahramanlarını saygı ile anıyoruz”dedi.



 CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi Soma’da maden ocağında ekmek parası için canlarını veren emekçilerin yasını tuttuklarını ve acılarını hissettiklerini belirterek “ülkemizde çalışma koşulları her alanda ele alınmalıdır. İşçilerin sömürülmesi yerine haklarının da verilmesi gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmıştır. İş güvenliği ve ucuz işçi mantığı farklı alanlarda işçilerin canlarına neden olan acılarında kaynağıdır”dedi.

CHP İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi bu acı ile 19 Mayıs bayramının kutlandığını belirterek milli mücadele şehit ve kahramanlarımızı başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi gazilerimizi rahmetle anıyoruz”diye konuştu.

CHP İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi şöyle dedi.” Atatürk’ümüz Samsun'a çıkarken tek güvencesinin, işgalcilere boyun eğmeyecek halkımızdı. Yediden yetmişe herkesi el ele, kol kola, kardeşçe kucaklaştırdı. Halkın ayrımsız her kesiminin gücüne inanarak bağımsızlık, özgürlük, cumhuriyet ve demokrasi düşüncesi ile Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Mustafa Kemal Atatürk halk ile birlik oldu. Bir oldu halk ile zafer kazandı. Cumhuriyeti kurdu. Geçlerimize emanet ettiği Cumhuriyetimiz içinde hedef olarak çağdaş medeniyetler seviyesinin ötesini işaret etti. 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Mustafa Kemal'in halka, gençliğe güvenini onlarla yürüdüğü yolda başlattığı devrimlerde aldığı sonuçlarla da  tüm dünyaya gösterdi. Temel felsefesi yurtta ve dünyada barış hedefi insanın mutluluğu refah düzeyin yüksek olması idi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile mücadele arkadaşlarını özlemle sevgiyle, minnetle ve saygıyla selamlıyoruz. Çünkü onun ışığında ülkemiz gelişti bugunlere erdi. Bundan sonrada onun değerlerinin sahipleneni olmaya devam edeceğiz.  Tüm gençliğimizin 19 Mayıs bayramını içtenlikle kutluyorum”dedi.

Editör: TE Bilişim