Niğde Memur Sen ‘’ ’Öncü Medeniyet Güçlü Sendika Büyük Türkiye Hedef 1 Milyon Üye’’konulu Grand Otelde Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent USLU ve Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hadi ERDOĞDU ‘nun katıldığı bir toplantı düzenledi.

Toplantıya Akparti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet ÖZHASEKİ, Akparti Niğde Milletvekilleri Alparslan KAVAKLIOĞLU, Erdoğan ÖZEGEN, İl Başkanı Emrah ÖZDEMİR, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut PEŞİN ve Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN,İlçe Belediye Başkanları da katıldı.Memur-Sen üyelerinin yoğun katılımı nedeniyle salon yetersiz kaldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Niğde Memur-Sen Başkanı Hasan ORHAN yaptı.

 

Orhan konuşmasında: ‘’Öncü Medeniyet Güçlü Sendika Büyük Türkiye Hedef 1 Milyon Üye temalı Memur Sen buluşmamızın şehrimize, milletimize ve çalışanlarımıza hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Sendikal mücadelemize şimdiye kadar emek veren, kurucu genel başkanımız, çağın soylu adamı merhum Mehmet Akif İnan başta olmak üzere ebediyete intikal ederek şu an aramızda bulunmayan tüm emektarlara Yüce Allah’tan rahmet diliyorum’’. Diyerek başladığı konuşmasını:

       Hayatın hakikate, hakikatin de hayatta kalmaya ihtiyaç duyduğu günlerden geçiyoruz. Gerçeklerin üstüne gerilen perdelerde oynatılan gölge oyunlarını ayıklayarak yol almak, problem çözmek, kazanımlarımıza sahip çıkmak, kardeşliğin türküsünü en yüksek tonda söyleyerek, koromuzu büyüterek, sesimizi çoğaltarak ilerliyoruz. Çağın asalete, asaletin de ahlaki üstünlüğe ihtiyacı olduğu düsturuyla yapıcı güç, birleştirici muvakkitler olarak çağa karşı borcumuzu ödeme gayreti içindeyiz.

     Toplu sözleşmenin pozitif iklimiyle birlikte oluşturulmaya çalışılan algının yüzündeki maskeyi sıyırarak barış, kardeşlik ve dayanışma ruhu içerisinde insanın insan için en büyük esenlik olduğu gerçeğiyle hareket edebilmeliyiz. Korku siyasetiyle; benliğin sindirilmesine, oluşturulan kamplarla bizliğin yok edilmesine, kaşınan yaralarla kimliğin tarumar edilmesine fırsat vermeden, kazanımlarımızı haykıracak öz güveni her platformda hissettirmeli, muhtaç olanın ihtiyacı olan toplumsal güveni el birliğiyle; mayamızda buluna ‘’Hılful Fudul’’örnekliği ile icra edebilmeliyiz. Çünkü biz ayrıştıranlara inat birleştirdiğimiz için en büyük gücüz.

      Gücümüzü, bize en çok ihtiyaç duyulan günlerde defalarca tescillemiş bir örgütüz. Biz insani farklılıkları hikmet, ırki farklılıkları kurbet, kültürel farklılıkları da medeniyet bilerek bu farklılıkları ideolojik saplantılara uğratmadan kardeşlik potasında hercümerç edip, Türkiyelilik bilinciyle hareket edenleriz. Biz yurt dışında yetim güldüren, dünyanın öbür ucundan mazlumlar için infak vakti ilan eden Diyarbakır Ulu Camii önünde kardeşlik için teröre dur diyen, Ankara’da yüz binleri devasa bir gövdenin uzuvları olarak birleştiren; değerlerin insanla daim, insanın da değerlerle kaim olacağına inananlarız.

Evet, biz düşünen ve üreten erdemli bir davanın mensuplarıyız. Soylu mücadelenin adresi Memur-Sen olarak, geldiğimiz nokta bizi, Allah korusun, kibre, şımarıklığa, gurura, tepeden bakmaya, rehavete sevk etmeyecektir. Aksine her dem kendimizi muhasebe içinde tutacağız.

 Kamu çalışanlarının güçlü sesi, kazanımların adresi olan sendikamız, yeni dönemde daha da güçlenecek, 2016’da Türkiye genelinde 1 Milyon üye sayısına, ilimizde ise en az 6500 üyeye ulaşacaktır. Bu kutlu mücadelenin kahramanları olan sizlere yürekten teşekkür ediyorum.

Mesuliyetimiz ve yükümüz ağırdır. Aydınlık yarınlarımızı beraber inşa edeceğimiz dava arkadaşlarımız olan sizlerle her zorluğu birlikte aşacağımıza olan inancım tamdır” diyerek sözlerini tamamladı.

Katılan misafirlerin de selamlama konuşmalarının ardından Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu toplu sözleşme ve Türkiye konulu bir konuşma yaptı. 



     
                                                                                                        

Editör: TE Bilişim