Memur-Sen Konfederasyonu Niğde Temsilciliği, Ramazan ayı boyuncu düzenleyecekleri tüm iftar programlarını iptal ederek 11 iş kolundaki yaklaşık 4 bin üyesiyle iftar yemeği bedellerini Afrika'ya göndermeyi kararlaştırdı.
 
Bir basın açıklaması yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, Memur-Sen olarak üyeleri için her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar yemeklerini bu yıl Afrika’da açlık çekenlerin yararına iptal ettiklerini belirtti.

Memur-Sen Genel merkezlerinin bu yönde karar aldığını belirten Özüdoğru, “Başta Somali olmak üzere Afrika’nın son yılların en büyük kuraklık ve kıtlık felaketini yaşıyor. Büyük çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 11 milyon insanın ölüm sınırında yaşam mücadelesi veriyor. Bunlara çok acil olarak gıda, temiz su, sağlık ve diğer insani yardımların ulaşması gerekiyor. Memur-Sen ailesi olarak insanlığın ölmediğini, vicdanların tükenmediğini, erdemliliğin sözcüklerde kalmadığını göstermek için 'yardımlar Afrika'ya, Afrikalı masum çocuklara' diyoruz” şeklinde konuştu.
 
İftar programları iptal
Yardım programı kapsamında Memur-Sen’e bağlı sendikaların il ve ilçe teşkilatlarının Ramazan ayında düzenleyecekleri iftar programlarının tamamını iptal edildiğini vurgulayan Özüdoğru; “Bu programlara ayrılan kaynağın Afrika'daki açlık çeken, susuzluktan kıvranan kardeşlerimize gönderilmesini uygun gördük. Memur-Sen ailesi olarak, insanlığın ölmediğini, vicdanların tükenmediğini, erdemliliğin sözlüklerde kalmadığını göstermek için, yardımlar Afrika’ya Afrikalı masum çocuklara diyoruz.” dedi.
 

Editör: TE Bilişim