Niğde İl Özel İdare Başkanı Mahmut Peşin, Çiftlik ve Çamardı ilçelerine bağlı köy muhtarları ile buluşarak, köylerindeki sorunları , talepleri dinlemiş ve bunlar için çözüm önerileri hakkında toplantılar gerçekleştirmişti.


İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin köy muhtarıl ile birlikte olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün Bor ilçesine bağlı köy muhtarları ile Bor Kaymakamlık toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirdi.


Toplantıya; İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Meclis üyesi Ferhat Kavaklıoğlu,  Sabri Bozdağ,  Fahrettin Anıl, Mustafa Tecimer , köy muhtarı ve İl Gıda ve Tarım İl Müdür Yardımcısı Yusuf Parlak ve Şube Müdürü Şevket Eryiğit katıldı.


İl Gıda ve Tarım Müdür yardımcısı KOP İdaresinin tarım hibe destekleri, İl Özel İdaresi Kaynakları ile yürütülen alternatif Tarım ürünleri teşvikleri ve diğer tarım desteklerinin kapsamı, başvuru şartları hakkında muhtarları bilgilendirdi.


İl Meclis Başkanı Peşin ise, il özel idaresinin hizmetlerini, hedeflerini ve 2015 yılı çalışma planı hakkında muhtarlara bilgiler verdi. Peşin yapılan toplantıda muhtarların köyleri ile ilgili istek ve talepleri tek tek not aldı.


HEDEF 5 YILDA 80 MİLYONLUK YATIRIM


Diğer yandan, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, İl Genel Meclisi tarafından onaylanan Özel İdaresi Stratejik Planla 5 yılda 80 Milyon yatırım yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Stratejik Planın Prof. Dr. Selen Doğan tarafından hazırlandığını ifade eden Peşin; “ 2015 ile 2019 tarihleri arasındaki 4 yıllık zamanı kapsayan stratejik plan 17 başlık altında turizmden ekonomiye birçok konuyu kapsamaktadır” dedi.

5 YILLIK HİZMETLER HEDEFLENDİ

Niğde’de ilk onaylanan 3. Stratejik Plan içersinde yer alan çalışmaların tamamını gerçekleştireceklerinin altını çizen Peşin, “2015 -2019 yıllarını kapsayan Stratejik Plan, Vali Necmeddin Kılıç’ın Niğde’ye gelişinden itibaren Niğde Gelişme Planı çalışmalarına başlanmıştır. İlimize bu konuda büyük şevk veren Niğde Valimize çok teşekkür ediyoruz. Niğde İl Özel İdaresi Stratejik Planı Prof. Dr. Selen Doğan Hocamızın önderliğinde, Niğde İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan komisyon tarafından yapılmıştır. Stratejik planlar ilgili kurumun 5 yıllık hizmet ağını oluşturacak el kitapçığı haline getirilmiştir. Niğde İl Özel İdaremize hazırlanan stratejik plan sayesinde Özel İdaremizin avantajlı yönleri, dezavantajlı yönleri ve fırsatları değerlendirilmiş, 17 başlık altında 5 yıl içersinde en az yapacağımız hizmetler hedeflenmiştir.Var olan kaynaklarımıza göre yapacağımız en az hizmetleri hedefledik. Tabi ki ilimiz KOP kapsamında olması, Kalkınma Ajansı desteklerinden yararlanması ve SODES desteklerinden yararlanması sebebiyle gelecek ilave kaynaklar bu stratejik plana dâhil edilmemiştir. Çünkü Stratejik planlar var olan kaynaklarınıza göre hazırlanmaktadır” diye konuştu.

BİRİNCİ SIRADA TARIM VE HAYVANCILIK

Niğde İl Özel İdaresi Stratejik Plan alanları ve amaçlarına da değinen Peşin, birinci alanda tarım ve hayvancılığın olduğunu belirterek; “Tarım ve hayvancılıkta modern sulama tesisleriyle tarımsal verimliği artırmak, hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunmak, bitkisel üretim çeşidini ve kalitesini artırmak, birim alanda daha fazla verim almak, hayvan içme suyu tesisleri yaparak hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunmak hedeflenmektedir. Ulaşımda yük ve yolcu taşımacılığından konforu artırmak, zaman ve ekonomik kayıpları en aza indirmek için çalışılacak. Tüm köyleri yeterli ve sağlıklı içme suyuna kavuşturmak ile alt ve üst yapı çalışmaları stratejik planın başlıkları altında yer almaktadır. Yatırım hizmetlerin daha sağlıklı olarak yürütülmesi için makine parkını dinamik tutmak, kurumu daha etkin ve nitelikli hizmet sunabilen katılımcı şeffaf, çevreye duyarlı, mali sürdürülebilirliği sağlanmış bir yapıya kavuşturmak hedeflenmektedir. Kırsal alanlarda güvenliğin sağlanmasına katkıda bulunmak, jeotermal kaynakları daha verimli hale getirmek ve sağlık kuruluşlarının hizmet sunum kalitesini artırmak, eğitim, sosyal hizmetler, gençlik ve spor, kültür, turizm, sanayi, yenilebilir enerji, enerji verimliliği ve coğrafi bilgi sistemi plan içerisinde yer almaktadır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim