Türk Kızılay'ı Niğde Şube Başkanı Uğur Sayın yaklaşan kurban bayramı ve hayırseverlerin yapacağı kurban yardımları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. 


Niğde Şube Başkanı Uğur Sayın yaptığı açıklamada, “147 yıldır dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslar arası alanda ihtiyaç sahibi insanlara merhamet elini uzatan Türk Kızılay'ı, 2007 yılından bu yana Kızılay Kurban Modeli olduğu gibi, kurban döneminde hayırseverlerden gelen kurban vekaletlerinden elde edilen etleri, ülkemizin tamamında ve dünyanın farklı bölgelerindeki binlerce ihtiyaç sahibine ulaştıracağız. Mazlum insanların sofralarına ulaştıracağımız kurban etleri ile evlerine, gönüllerine mutluluk vermenin, paylaşmanın ve paylaştırmanın huzurunu yaşatacağız. Türk Kızılay'ının yardım kampanyası ile vekaleti alınan kurbanlarımız, kuralına uygun olarak kesiliyor” dedi.

Başkan Sayın “Tüm yıl yardım sevenler den gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan konservelerle, bayramın bereketi yıl boyu sürüyor. Türk Kızılay'ına yurt dışına gönderilmek üzere de kurban vekaleti verilebilir, sınırların ötesinde bayramı bekleyen ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürebilirsiniz. Yardımlarınız sayesinde Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Bangladeş, Pakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Filistin, Irak, Suriye, Etiyopya, Somali, Senegal, Nijer, Moritanya, Çad ve Orta Afrikada’daki sofralarda tüm yıl bayram bereketini yaşatabilirsiniz.Türk Kızılay'ı İnternet sayfası üzerinden "Vekaleten Kurban" menülerini kullanarak elektronik işlemle,168 Türk Kızılay'ı ücretsiz danışma ve bağış hattından, tüm bankalarda bulunan Türk Kızılay'ı bağış hesaplarına, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılay'ı Posta Çeki hesabından,Ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden yapabilirsiniz. Şube adreslerimize İnternet sayfamızdan ulaşabilirsiniz Çıldır şubesi irtibat :0 478 311 26 21 - 0 555 762 10 49 Bağışlarınızın takibini, web sitemizin bağış sekmesinde yer alan "Bağış Takibi" bölümüne, T.C. kimlik numaranızı veya bağışçı kodunuzu girerek yapabilirsiniz. Bağışlarla ilgili daha fazla bilgi almak için 168 Türk Kızılay'ı ücretsiz danışma ve bağış hattını arayabilirsiniz. Vatandaşların bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Türk Kızılay'ı şubelerini, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve "www.kizilay.org.tr" internet adresini kullanarak vekaletlerini verebilecekler.Türk Kızılay'ına kurban vekaleti veren vatandaşlar yurt içi kurbanı seçerlerse 690 TL, yurt dışı kurban seçerlerse 435 TL ödüyor. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız arzu ederlerse bunları dolar ve avro olarak da Türk Kızılay'ı hesaplarına yatırabilirler. Yurt içi kurbanı yurt dışından kestirmek isteyenler, 245 dolar ve 220 avro ödüyorlar. Yurt dışında kurban kestirmek isteyen vatandaşlarımız ise 155 dolar ve 140 avro ödüyorlar. Arzu eden vatandaşlar kredi kartı aracılığıyla 4 taksit imkanından da yararlanabilecekler. Vade farksız, faizsiz bir anlayıştır, dolayısıyla kurbanın ruhuna aykırı bir husus taşımamaktadır. ” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim