Niğde KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı)  İl Müdürü Haşim Karaman ve  KOSGEB Başkanlık Müşaviri Yusuf Kitiz Kobi Haftası münasabetiyle Niğde Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.



KOSGEB İl Müdürü Haşim Karaman KOSGEB’in Niğde için büyük bir fırsat olduğunu, fakat Niğde de bu imkanlardan yararlanmak isteyen girişimcilerin az olduğunu söyledi. Haşim Karaman yaptığı açıklamada; “Öncelikle bu toplantıda sizlerle birlikte olmamızı sağlayan Başkanımız Alpaslan Düzgün’e teşekkür ederim.  Ben sizin içinizden bir insanım bende basında uzun yıllar çalıştım. Dolayısıyla ben buradayken gelin benden istifa edin, gelin biz buradayken birlikte neler yapabiliriz onu konuşalım. Ben istiyorum ki Elazığ’da, Malatya’da ve son olarak Polatlı’da yaşanan birleşmenin iş birliği güç birliğinin Niğde’de yapılmasını istiyorum.  Yerel basın çok zor şartlar altında yayıncılık yapmakta ve bu her geçen gün zorlaşıyor. Bir taraftan her gün yeni yeni internet siteleri açılıyor, basınla yayınla alakası olmayan insanlar yeni gazeteler ve özellikle seçim öncesinde kuruyorlar. Bunlar gelince pasta paylaşıyor, her önüne gelen insanın ben basın mensubuyum diye yer alması sektöre itibar kaybettiriyor. Sizin de bildiğiniz gibi sorun çok.  Biz burada bu gün basın mensupları ile bir arada olduğumuz için basının sorunlarını dile getirdik. Biz Niğde’nin Kosgeb’den faydalanmasını istiyoruz. Birlik olun birlikte büyüyün birlikte gelişin birlikte kazanın. Gelin yakama yapışın, hakkımızı ver diye yakama asılın, hep beraber Niğde’nin gelişimine, ekonomisine katkıda bulunalım” dedi.

KOSGEB Başkanlık Müşaviri Yusuf Kitiz toplantıda yaptığı açıklamada Niğde’ye ilk defa geldiğini belirterek, Niğde’nin insanların sıcakkanlı yaklaşımından etkilendiği belirterek; “KOSGEB sadece bizim kurumumuz değil hepimizin kurumu. Niğde’de yaptığımız toplantılarda hep birlikte bir şeyler başarma isteğini gördüm. Bunu da buradan sonra gideceğim her yerde anlatacağım. Burada bululan basın mensuplarından önce bir şey istemek istiyorum, siz olmazsanız siz destek vermezseniz, vereceğiniz destekler sınır ve candan olmazsa KOSGEB burada iş yapamaz. KOSGEB’in burada iş yapabilmesi demek yöre halkına buradaki insanlara devletin sıcak yüzünü sıcak elini göstermek amacıyla faydası olacaktır. Bu konuda en büyük görev sizin çünkü basın demek, el demek, dil demek, ayak demektir.

Burada şunu da üzülerek belirtmek istiyorum ki Niğde yatırımcılar bazında destek sırasında 71. Sırada.  Neden Niğde 71. Sırada olsun, devlet bu desteği veriyorsa, devlet bu imkanı sağlıyorsa buradan Niğde hakkını almalı. Niğde de işsizlik var mı? Aslında işsizlik yok Niğde’de değil sadece Türkiye’de abartıldığı gibi bir işsizlik yok. İşten anlamayan, işi beğenmeyen, parayı beğenmeyen, çalışmayı istemeyen, vasfı olmayan, mahareti olmayan ve en ufak bir becerisi olup kendini çok yükseklerde gören bir topluluğumuz var maalesef.

İş kuralım diyoruz, parayı ne zaman vereceksiniz diye soruyorlar. Bizim kanayan yaramız bu işsizlik değil, yeteneksizlik aldı başını gidiyor. Bu insanları yetenekli hale getirelim, bu insanlara aş, iş, sanat, meslek ve iş kurmayı öğretelim. KOSGEB neden var burada, her hangi bir kişi bir iş kuracak, siz ne kadar ortaklığa hazırsınız, siz ne kadar iş birliği güç birliğine hazırsınız bunu sormamız lazım. Niğde açık bir alan, verimli bir toprak var fidanlarımızı doğru eller tarafından dikilmesi lazım. Bu fidanlar doğru dikilirse meyve verir. Yanlış dikilirse hepsi kurur. Kuruyan umutları yeşertmek çok zordur. Kişi umudunu ve cesaretini kaybederse her şey biter.

KOSGEB Niğde için büyük bir fırsattır. Lütfen iş kuracak gençlerimiz arkadaşlarımız bizlere müracaat etsin biz onlara yol gösterelim, biz onlara kuracakları işle ilgili maddi destek olalım. Bu işi kurabilmesi için 30 Bin TL hibe veriyoruz. Hibe oranımız %70, kadın girişimciler ve engellileri için %80 hibe oranları var. Niğde’ye KOSGEB müdürlüğü gelmiş böyle bir imkan var bu imkanlardan Niğde olarak yararlanalım. Bunu el birliği ile yapalım” şeklinde konuştu.

Toplantının son bölümünde KOSGEB İl Müdürü Haşim Karaman, Niğde’de en büyük arzusunun ortak matbaa ile iş birliği güç birliği projesi yapmak olduğunu, burada her bir basın kuruluşunun ayrı ayrı bir matbaa tesisi olması yerine ortak matbaa ile ortak basın tesisi kurulması olduğunu belirtti.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, ziyaretlerinde dolayı KOSGEB Niğde İl Müdürü Haşim Karaman ve KOSGEB Başkanlık Müşaviri Yusuf Kitiz’e teşekkür etti.


Editör: TE Bilişim