30 Haziran Koruyucu Aile Günü münasebetiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın koordinesinde 81 ilimizde olduğu gibi Niğde’de de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce, koruyucu aile hizmetinin tanıtımı, teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla, Koruyucu Aile Farkındalık Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüş sonrası Niğde Valiliği önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Koç; “ Bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın koordinesinde 81 ilimizde olduğu gibi Niğde’mizde de koruyucu ailelerimize teşekkür etmek ve böyle bir kurumun olduğu konusunda toplumu bilinçlendirmek, bir farkındalık yaratmak adına bütün hemşerilerimizin katılımıyla bir yürüyüş etkinliği gerçekleştirdik. Koruyucu aile kurumu bizim açımızdan son derece önemli. Çünkü biz her fırsatta ve her ortamda söylüyoruz, yavrularımız bizim geleceğimizin, devletimizin, geleceğimizin teminatı. Çocuklarımızın düzgün bir ortamda yetişmesi, eğitim alması hem toplum olarak, hem de devlet olarak hepimizin birinci derece önceliği olmalı. Bu yavrularımızda bir şekilde kendi öz ailelerinden bakım olarak ayrılmış, devletin himayeleri altına girmiş. Devletimizin bu konuda çok değişik imkânları var. Sevgi evleri var, çocuk evleri var ama bunların yanında da koruyucu aile kurumu var. Çünkü biyolojik ailenin ötesinde aile işi bir gönül bağı işi. Bu ailelerimizde çocuklarımızı alarak sağlam bir nesil olarak yetiştiriyorlar” dedi.

NİĞDE’DE 31 AİLEDE 42 ÇOCUK KORUYUCU AİLELERİN YANINDA

Av sezonu kapandı Av sezonu kapandı

Korucuyu ailelerin sayılarının artması içinde bu etkinliklerin yapıldığını ifade eden Vali Koç; “Bizim bu yaptığımız etkinliklerin amacı bir farkındalık yaratmak. Bu projede Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendilerin himayesinde yürüyen bir proje. Tek derdimiz bizim yavrularımız. Niğde’mizde biz 31 ailede 42 yavrumuz koruyucu ailelerin yanında aile ortamında büyüyorlar. İnşallah sayıları artar diyoruz. Böylesine devletimiz için, milletimiz için, gelecek nesillerimiz için önemli olan bu hassas projeye bütün hemşerilerimizin katılmasını bekliyoruz ve böyle bir çağrıda bulunuyoruz” diye konuştu.

Dışarı camii önünden başlayıp Niğde Valiliği önünde son bulan Koruyucu Aile Farkındalık Yürüyüşüne, Niğde Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan Koç, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Nihat Özkök, İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl müdürü Selman Durmaz, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda koruyucu aile katıldı.

Editör: TE Bilişim