Niğde’nin Merkezine bağlı Konaklı belde Belediye Başkanı Ferudun Bilge, beldelerinin içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla başlattıkları çalışmaların proje ihalesinin yapılarak mutlu sona ulaştıklarını söyledi.

 

 

 29 Mart 2009 Tarihinde yapılan yerel seçimlerde göreve geldiğinde kasabalarının büyük sorunu olan içme suyu projesi ve talebin olmadığını gördüklerini belirten Bilge; “Meclis üyelerim ile birlikte ilk önce insan sağlığı dedik, içme suyu ilgili neler yapabileceğimizi tespit ettik” dedi.

 

 

Başkan Bilge, 4. Yılın sonunda içme suyu ile ilgili aldıkları kararlar ve ürettikleri projelerle sağlıklı içme suyu kaynağı olarak ıssız saha mikrobiyoloji ve Atom Enerji Kurumlarından içilebilir su raporu ve Devlet Su İşleri Konya Bölge Müdürlüğünden alınan ruhsatla tüm evrakları hazırladıklarını belirtti.

 

 

Konaklı belde Belediye Başkanı Bilge; “Proje çalışmalarımızı tamamlayıp proje yapımı ile ilgili 30 Kasım 2012 Cuma günü saat:10.30’da Ankara İl Bank Genel Müdürlüğünde yapılan ihale sonucu kasabamızın su projesi ihalesi tamamlanmıştır. İhaleyi alan yüklenici Çözüm Mimarlığa çalışmalarında başarılar dilerim” diye konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim