Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Kılıç mesajında, ‘İnsan hakları, bireylerin salt insan olmakla kazandıkları haklardır. İnsan hakları tüm insanların eşit derecede sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerdir. Dil, din, ırk, cinsiyet farklılığı ayırt etmeksizin, herkesin yararlanması gereken haklardır. İnsan hakları, kişiyi kendi özüyle yaşatacak kurallardır: insanı insan yapan kurallar olarak da tarif edilebilir’ dedi. 

Vali Kılıç’ın açıklaması şu şekilde; ‘10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Birleşmiş Milletler Kurulunca kabul edilmiş ve bu tarih Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. İnsanların doğuştan ve eşit bir biçimde sahip oldukları hakları ifade eden uluslararası bir belge olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, bugün uluslararası kabul görmüş birçok temel hak ve hürriyetin temelini oluşturmuş, tüm dünya devletleri tarafından ortak değerler olarak kabul edilmiş, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yasama hakkına sahip olduklarını ilan etmektedir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini ilk onaylayan ülkelerden olan Türkiye, insan hakları konusundaki uluslararası sözleşmelere taraf olmuş, insan hakları standardının en yüksek düzeye ulaştırılması amacıyla son yıllarda önemli adımlar atmıştır’ dedi.

İnsan hakları bilgisi ve bilincinin yaygınlaşması gerektiğini vurgulayan Kılıç, ‘İnsan haklarının korunması, geliştirilmesi, insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması, özellikle de idarenin uygulamalarında vatandaşa hoşgörü ve nezaketle yaklaşılması ve hak ihlallerini önleme konusunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır. İnsan haklarını korumadaki başarı, önemli ölçüde insan hakları bilgisi ve bilincinin yaygınlaşmasına bağlıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutlar; adalet, eşitlik ve özgürlük temelinde mutlu bir gelecek temennisi ile milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını dilerim’ diye konuştu.


Editör: TE Bilişim