Türkiye Muhtarlar Federasyonu İç Anadolu Muhtarları Bölge Federasyonu Başkanlığınca Kayseri Erciyes’te Zirve toplantısı yapıldı.

 Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanlığı İç Anadolu Bölgesi Muhtarları toplantısına Niğde Bor Harım Mahallesi Muhtarı Ali Önsay ve Duran Özer, İç Anadolu Bölge muhtarlarıyla bir arada geldi.

Muhtarların talep ve önerilerini ilettiği toplantıyla ilgili bilgi veren Ali Önsay, "İç Anadolu Muhtarlarımızla Kayseri’de bir toplantıda bir araya geldik. Muhtarların sorunlarını masaya yatırdık. Talepleri daha rahat, ucu açık, geniş zamanlı bir toplantıyla sorunların çözümü için son derece yararlı ve keyifli oldu.

İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu toplantısı Kayseri Büyük Şehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Büyük Şehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tarınç tarafından İç Anadolu Bölge Muhtarlarını makamında kabul etti. Muhtarların ziyaretinden memnuniyetini belirten Başkan Tarınç, Muhtarların sorunlarını dinledi. Muhtarlığın öneminin vurgulandığı toplantıda; Biz Belediye olarak Muhtarların bir kamu hizmetini maddi imkansızlıklar içerisinde zor şartlarda yerine getirmeye çalışmaktadırlar.Bizler bu anlamda yerel yönetimler olarak,muhtarlık evleri,muhtarlıkların bilgisayar,internet, kırtasiye, elektrik, ısınma gibi gerekli konularda yardımları yapmakla kalmıyor,Onları meclis toplantılarımıza davet ederek fikirlerini paylaşıyoruz.

“Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşıdır.”

Bugünkü yönetim sistemi içerisinde muhtarlıkların yerel yönetimlerin bir parçası olduğunu belirten Başkan Tarınç, Yerel yönetim deyince akla her ne kadar belediyeler gelse de muhtarlıklar da yerel yönetimin kaymakamlığa bağlı önemli bir birimidir. Bütçelerinin olmaması mahalle muhtarlarını devre dışı bırakan çok önemli bir noksanlık olarak değerlendiriliyor. Yöneticilerimizle bu konuları paylaşıyor ve muhtarlarımızı daha iyi görev yapmaları anlamında çözüm önerilerimizi sunuyoruz. Her zaman hizmet anlamında yanlarındayız. Dedi.

Niğde Bor Harım Mahallesi Muhtarı Ali Önsay’un onursal davetli olduğu toplantıda ki konuşmasında; Muhtarlığın zamanla ne kadar gerekli olduğu daha iyi anlaşılacaktır.Biz muhtarlar halkla iç içe yaşayan,onların sorunlarını en iyi bilen insanlar ve siyasiler daha iyi anlayacaklardır. Muhtarlık sadece bazı belgeleri tasdik etmekten ibaret olmadığını belirtmeliyiz. Halkın her türlü sorunlarıyla yakından ilgilenmek durumundayız.Bizim muhtar olarak ilgi alanımız o kadar geniş ki mahallede olan biten her şey bizden soruluyor. İnsanlar iş aramak için bize geliyorlar. Elektrik kesiliyor, vatandaş muhtara başvuruyor. Sokak çamur oluyor, insanlar bize şikayet ediyorlar. Fakir fukaranın giyecek ve yakacak ihtiyaçlarını muhtarlar temin etmeye çalışıyor. Bütün bunlar resmi olarak bizim görevimiz değil, ama mahallemizde oturan insanların memnun olması için bu işleri halletmeye çalışıyoruz.

“Bir dokun, bin ah işit"

Marko Paşa misali halkın derdini dinleyen muhtarların kendi dertleri aslında herkesten çok fazla, "Bir dokun, bin ah işit" denir ya işte öyle. Dertsiz muhtar neredeyse yok gibi. Hepsinin ortak şikayeti devletin kendilerine sahip çıkmadığı yönünde. Bugün dünyanın hiç bir yerinde işiyle yetkisi arasında denge uçurumu olan başka bir kuruluş mevcut değildir. Muhtarların kanunda belirtilen 143 kadar görevi olduğunu söyleyen Muhtar Önsay, bunun yanında muhtara hiç bir yetki verilmediğini ifade etti. Muhtarlar halka hizmet anlamında birlik ve beraberlik içerisinde olmalıdır. Benim yaşadığım şehir Bor’da da 19 Mahalle muhtarlıkları muhtarlarıyla aralarında çözemediğimiz kopukluk süre geliyor.Yetkili insanlar bilgisiz, bilgililer ise yetkisiz olamaz,olmamalıdır.

Biz muhtarlar birlik ve beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Bu birlik ve beraberlik mücadelesine destek verenler gerçekten görev sorumluluğu içerisinde olan gerçekçi insanlarımız muhtarlardır.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleşen İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu üyesi Muhtarlar Erciyes Zirvesinde İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kayseri Hacısaki Mahalle Muhtarı Ahmet Oğuz, başkanlığında ki şehir gezisinin ardından yemekli bir toplantıda Muhtarlar Erciyes Dağı Zirvesinde bir araya geldiler. Muhtarlar yemekli toplantıda tanışma, kaynaşma ve bilgi alış verişinden mutlu ayrıldılar. 



Editör: TE Bilişim