Niğde'nin geleceği açısından hayati derecede önem taşıyan Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi Kayseri Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan geçti. 2023 yılında tamamlanması hedeflenen Kale Kentsel Koruma ve Yenileme Projesiyle ilgili resmi prosedürler Belediye Başkanı Emrah Özdemir'in gayretleri ile tek tek aşılıyor.

Sondaj çalışmalarına başlanan Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesinde büyük bir aşama daha kaydedilerek proje Kayseri Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan geçti.

Şehidimizin baba ocağı tadilat edilecek Şehidimizin baba ocağı tadilat edilecek

Başkan Özdemir; "Niğdemizin tarihi ve kültürel açıdan zenginliğini ve birikimini geleceğe taşıyacak ve şehrimizi turizm açısından önemli bir merkez haline getirecek olan Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme projemizin kültür varlıklarını koruma bölge kurulundan geçtiğini ve sondaj çalışmalarının başladığını tüm halkımıza müjdelemek istiyorum. İnşallah bu projeyi yüzümüzün akıyla başlayıp bitireceğiz. Çıktığımız bu yolda desteklerini esirgemeyen başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımıza Toki Başkanımıza ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. " dedi.

Editör: TE Bilişim