Türk Jandarma Teşkilatı'nın 175. Kuruluş yıldönümü Niğde İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle kutlandı.


İl Jandarma Komutanlığı'nın bahçesinde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende ilk olarak Genelkurmay Başkanı ve Jandarma Genel Komutanının kutlama mesajları okundu.


Törende konuşan Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Nayır, "175 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel Komutanlığı yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mahsar olmuş, milletimizin huzur güvenliğiyle kamu düzenini sağlama hizmetiyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma genel komutanlığı personeli olarak Bizler ulusumuzun bize olan teveccühünü bilinciyle hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Jandarma kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında gece gündüz sıcak soğuk yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş bundan sonrada olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu. . Konuşmanın ardından çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi.


Jandarma Komutanlığı'nın hazırladığı stantları gezen misafirler, daha sonra eğitimli köpekler Harbi ve Aza'nın gösterilerini büyük bir beğeniyle izledi.


Editör: TE Bilişim