Yeni Hükümetin kurulması neticesinde yeniden Adalet Bakanlığı görevine getirilen Bekir Bozdağ, ı, Ankara, Aksaray, Çankırı, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat Baro Başkanları ziyaret etti.  

Niğde Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek ziyaret ile ilgili yaptığı açıklama da;  Ziyarette Adalet Bakanlığı ile Barolar arasında iletişim kanallarının her zaman açık olması gerektiğini, İç Anadolu Baroları olarak iletişime sonuna kadar açık olduğumuzu dile getirerek mesleki sorunları çözüm önerilerimizle birlikte aktardık. Keza yöresel sorunları dile getirerek çözüm istedik” dedi.

Av. Hüseyin Demirbilek açıklamasının devamında; Bu vesileyle uzun yıllardır en önemli sorunlarımızın başında gelen Avukatlık Kanunu çalışmalarının yeniden başlatılması ve yine Avukatlık Sınavının acilen getirilmesi gerektiği konularındaki beklentilerimizi söyleme fırsatı bulduk. Anadolu Baroları olarak özellikle Adliyelerimizde yaşadığımız ve yerelde çözme imkanı bulamadığımız bir takım sorunlarımızın aşılması anlamında adalet Bakanlığımız ile irtibata geçme ihtiyacı duyduğumuzu, bu konuda Bakanlıkta sorunlarımızı paylaşacağımız bir Bakanlık Temsilcisinin görevlendirilmesinin isabetli olacağını ifade ettik” dedi.

 

BAROLARDAN  PKK TERÖRÜ İLE MÜCADELEYE TAM DESTEK

Türkiye’de önemli bir süreç yaşandığını,  yeni bir Anayasa çalışmalarının yapıldığını Türkiye Barolar Birliği ile baroların bu çalışmalara olumlu anlamda katkıda bulunabilecek en önemli meslek örgütleri olduğunun belirten Niğde Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek ;  Ayrıca; ülkemizin birlik ve beraberliğini her şeyin üzerinde tuttuğumuzu, günün birlik ve beraberlik günü olduğunu, vatanını, bayrağını seven insanlar olarak bu konuda hassas olduğumuzu İç Anadolu Baroları olarak terörü lanetlediğimizi,  şehitlerimizin hüznünü yaşadığımızı ve güvenlik güçlerimizin PKK terör örgütü ile yaptığı mücadeleyi desteklediğimizi,  bölgede yaşanan hadiselerin bir an önce son bulması adına devletimizin attığı her adımın yanında olduğumuzu dile getirdik.

Ziyaret sırasında Adalet  Bakanı  Bekir Bozdağ ise; Ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyleyerek, Bu dönemde bahsedilen sorunları aşmak adına birlikte çalışmanın değerine vurgu yaparak, kapılarının sonuna kadar açık olduğunu, Bakanlık irtibat kişisinin kendisi olduğunu bu konuda Bakanlık kapılarının sonuna kadar açık olduğunu doğrudan kendileriyle irtibat kurulabileceğini ayrıca Bakanlık Müsteşarı ile Bakan Yardımcısının da her konuda irtibat için hazır olduklarını ifade etti.

Bakan Bozdağ, Avukatlık Kanunu ile ilgili acil yapılması gerekenleri beraberce çalışılması gerektiğini düşündüğünü ayrıca  güvenlik güçlerimizin terör faaliyeti yürüttüğü yerlerde fedekarca mücadele ettiğini, en az kayıp için ağır hareket edildiğini zira masum halka zarar vermemek için çok dikkatli olunduğunu, terörün kazınana kadar mücadeleye devam edileceğini belirtti. 

Editör: TE Bilişim