Niğde Üniversitesi  Prof. Dr. Adnan Görür Niğde Tv de canlı olarak yayınlanan “Dünden Bugüne” isimli programa katılarak üniversitemizin dününü ve bugününü anlattı. Rektör Görür izleyicilerden gelen soruları da yanıtladı.

 

İrfan Bahar’ın sunduğu program Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’ün Niğde Üniversitesinin kuruluşundan günümüze geldiği noktayı özetlemesiyle başladı.

 

Akademik, fiziksel ve sosyal anlamda kaydedilen gelişmeleri anlatan Rektör Görür, 2009 yılından bu yana 3 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu, 5 yüksek lisans programı, 4 doktora programı ve 60 yeni programın açıldığını, öğrencisi olmayan 9 programa da öğrenci alındığını belirtti. 137 programa sahip olan Niğde Üniversitesi’nde 69 tanesinin son 2 buçuk yılda açıldığını 17 yılda açılan program sayısının 2 buçuk yılda 2 ye katlandığını belirtti.

 

Fiziksel anlamda da büyük gelişmelerin kaydedildiğini belirten Rektör Görür, 2 buçuk yılda kapalı fiziki alanın yüzde 27 oranda büyütüldüğünü bu oranın 2012 yılının Aralık ayı sonunda yüzde 42’ye çıkarılacağını yok denecek düzeyde olan açık spor tesisi ile ilgili yapılan çalışmalarda ise yılsonu itibariyle yüzde 350 artışa ulaşılacağını söyledi.

 

Yeni kurulan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin hem Niğde Üniversitesi için hem de bir tarım kenti olan Niğde için çok önemli bir fakülte olduğunu ifade eden Rektör Görür, fakültenin isim olarak da kapsam olarak da klasik ziraat fakültelerinden farklı olduğunu anlattı.

 

Programda üniversitemizin kısa sürede geldiği noktaya dikkat çeken Rektör Görür, kuruluşundan bugüne 49 bin mezun veren Niğde Üniversitesi’nin kente hem ekonomik hem de sosyal anlamda büyük katkı sağladığını kaydetti.

 

Rektör Görür ayrıca üniversiteye desteğin şart olduğunu söyleyerek hayırseverleri üniversiteye destek olmaya çağırdı. 


Editör: TE Bilişim