Kadınlar için mesleki eğitim projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

 

Başbakanımızın eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin  himayelerinde  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin’in önderliğinde yürütülen “Gönül Elçileri” projesinin ikinci aşaması olan, “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” tanıtım toplantısı, Necmiye Kılıç Hanımefendinin katılımıyla Niğde Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

 

Toplantıya Necmiye Kılıç Hanımefendi’nin yanı sıra, gönül elçileri Niğde Cumhuriyet Başsavcısının eşi Nuray Akçıl, Niğde Ağır Ceza Reisinin eşi Tuba Uğurlu, Niğde Üniversitesi Rektörünün eşi Hülya Görür, Niğde Vali yardımcıları eşleri, Duygu Uçgun ile Azime Türkoğlu, Altunhisar Kaymakamının eşi Esra Yeşiltaş ile Çiftlik Kaymakamının eşi Belgizar Dinç  ve Kurum Müdürlerinin eşleri katıldı.

 

Toplantının açılışında konuşan Necmiye Kılıç Hanımefendi: “Gönül Elçileri” projesinin ikinci aşaması olan, “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” için toplanmış bulunuyoruz. Bu proje; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” projesinin ikinci alt bileşeni olan “Kadın ve Güçlenme” kapsamında “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi “ olarak hazırlanmıştır.

 

81 ilde uygulanmaya başlanan proje ile geçmişte kızlarımızın yani günümüz kadınlarının çeşitli nedenlerle  yarım kalan eğitimlerinin tamamlanarak geleceğe umutla bakmaları amaçlanmıştır. Kadınlarımızın eğitimlerinin tamamlanamamasında;  ailelerin ekonomik güçlük içinde olmaları, birtakım geleneksel önyargılar, erken yaşta evlenme ve uzak olan okullara kızlarımızın gidememeleri gösterilebilir.

 

Bizler bu proje ile eğitimi yarım kalmış kadınlarımıza, kızlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında; kadınlarımızın yaşlarına bakılmadan, mesleki açık öğretim ortaokul ve liselerine kayıt yaptırmaları sağlanarak; kayıt yaptırdıkları alanda başarılı olabilmeleri için açılacak kurslara yönlendirilmelerini amaçlıyoruz. Bu sayede kadınlarımızın temel eğitimle birlikte sahip olacakları diplomalarıyla, sosyal ve ekonomik hayata katkılarının artırılarak, istihdam seviyesinin yükseltilmesi için siz gönül elçilerimizin desteğiyle eğitimi yarım kalmış kadınlarımıza projemizi anlatarak kadınlarımızın  daha güvenli bir geleceğe adım atmalarına aracı olmanızı bekliyoruz. “ dedi.

 

Konuşmanın ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Muhammed Ali Garip tarafından proje içeriği hakkında bilgilendirme yapıldı. Devamında ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce hazırlanan sunumla projenin amacı, işleyişi ve hedefleri hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Soru-cevap şeklinde devam eden toplantının sonunda Necmiye Kılıç Hanımefendi katılanlara teşekkür ederek: “Kadınlarımızın toplum nezdinde hak ettikleri yere gelebilmeleri, bu sayede kadına şiddetin önlenmesi ve aile kurumuna sağlıklı bir işleyiş kazandırılmasını umuyoruz. Projenin amacına ulaşması noktasında bütün katılımcıların gayretlerini bekliyorum.”dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim