Niğde’de Pazar günü akşam saatlerinde meydana gelen 7 katlı apartmanın 6. Katında çıkan yangında evleri yanan Erdemir ailesi devlet büyüklerinden yardım bekliyor. Evlerinin balkonunda başlayan yangının büyümesi ile birlikte dairenin her tarafına sıçrayan ve itfaiye ekiplerinin uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangında evlerinde kullanılacak eşyası kalmayan Hazal ve Tahsin Erdemir çifti devletten uzanacak yardım elini bekliyorlar.

Yangın çıktığı esnada evde çocukları ile birlikte televizyon izlediklerini dumanları gördüklerinde balkona çıktıklarını ve yangını gördüklerini ifade eden Hazal Erdemir, yangın anını anlattı; Hazal Erdemir, ‘‘ Biz televizyon izliyorduk odada çocuklarla. Oda balkona terse düşünce yangın balkonda çıkmış. Pencereden baktım dumanlar çıkıyor. Dedim birinin evi yanıyor dedim. Hemen balkona koştum baktım yangın mutfağa sıçramış. Mutfaktaki kanepe tutuşmuş. Su atamaya başladım Su atmaya başladıkça da yangın gittikçe büyüdü. Sonra çocuklar kaçışmaya başladı. İtfaiyeyi çağırmışlar. İtfaiye gelmiş, müdahale ettiği esnada itfaiyenin suyu bitmiş. Yangın gittikçe büyüdü. Aslında yangın balkonda çıkmıştı, daha sonra büyüyerek evin her yerini sardı’’ dedi.

KULLANILACAK HİÇBİR EŞYAM KALMADI

Yangın nedeniyle evinde kullanılacak hiçbir eşya kalmadığını söyleyen Hazal Erdemir, ‘‘ Hiçbir şeyim kalmadı. Dumanlardan çocuklarım ile birlikte zehirlendik. Bir gece hastanede müşahede de kaldık. Çok şükür sağlık durumuz iyi ama evinde hiçbir şeyim kalmadı. Evi de kredi ile almıştık. Kredisi de yeni bitmişti. 1 sene bile olmadı. Rahatladık derken bu geldi başımıza.’’ Diye konuştu.

DEVLETİMİZDEN YARDIM BEKLİYORUM

Yetkililerden bizlere el atarak yardım etmelerini talep ediyorum diyen Erdemir, ‘‘Dışarda kaldık. Bize sadece yardım etsinler. Biz bu enkazın altından imkânı yok kalkamayız. Çocuklarımda hastanede tedavi görüyorlar. Bunun altından kalkacak imkânımız hiç yok. Kalacak yerimizde yok nerde kalacağız bilmiyorum. Allah rızası için yardım talep ediyoruz. Çocuklarımızın odalarını yeni yaptırmıştık. Ranzalarını yeni yaptırmıştık, daha hiç yatamadan yandı hepsi. Çocuklarım şimdi anne biz nerde yatacağız diyorlar. Önümüzde bayram var. Evim en azından içine halı atılacak düzeye getirilsin. Hiç olmazsa bayramda çocuklarım ile bir arada olmak istiyorum.’’ Şeklinde konuştu.

Niğde'de sağanak yağış: Caddeler göle döndü Niğde'de sağanak yağış: Caddeler göle döndü

Editör: TE Bilişim