CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Niğde Kale çevresi koruma ve yenileme projesinde yürütmeyi durduran Danıştay 6. Dairesinin kararıyla ilgili basın açıklamasında bulundu.

Vali Çelik Trafik Denetimine Katıldı Vali Çelik Trafik Denetimine Katıldı

Niğde Belediyesi tarafından yürütülen Niğde Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi'ni Danıştay Cumhurbaşkanının Acele Yıkım kararını iptal etmişti. Gelişen bu olayı haberleştirmiştik. Burada tıklayın. 

Konu ile ilgili bugün Niğde İl Başkanlığı binasında basın açıklaması yapan İl Başkan Erhan Adem, yapılan uygulamanın hukuksuz olduğunu ve vatandaşların şikayetlerini defalarca mecliste gündeme getirdiklerini söyledi.

Hak sahiplerinin açtıkları davaları takip ettiklerini ifade eden Başkan Adem, ‘‘ Cumhurbaşkanı kararnamesiyle acele kamulaştırma yetkisi istendi ve belediye meclis oylamasında hayır dendi yapılan uygulamanın hukuksuz olduğu ve vatandaşların şikayetleri meclis üyelerimizce defalarca meclis gündemine getirildi.  Hak sahiplerinin açtıkları davaları takip ettik. Yıkım ihalesine karşı olduk. Yıkımın yapılma şekline itiraz ettik. Elle yapılması gereken yıkımın makinalarla vahşi bir şekilde yapıldığını gördük ve buna itiraz ettik. Bu süreç devam ederken Danıştay 6. dairesi yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu kararla yapılan uygulamalar kanun dışı bir hale geldi. Bize göre şimdi yapılması gereken şey, projenin en başta yapılması ve hak sahiplerinin mağduriyet yaşatılmaması şeklinde kamulaştırmaların yapılması ve projenin devam etmesi gerekiyor. Soruyorum, siz neden projeler olgunlaştırmadan, takip edilmesi gereken bürokratik prosedürleri uygulamadan projeye hayat vermeye çalıştınız? İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun 'siz yıkın biz mahkeme kararını sonradan göndeririz' eylemini mi gerçekleştirmek istediniz?  Şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz? Planınız nedir?’’ şeklinde sorular yöneltti. 

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'in yarın konu ile ilgili basın toplantısı yapacağı öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim