Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 'Engelsiz Niğde' adlı projenin Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi'nde tanıtım toplantısı düzenlendi. 


Toplantıya Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Gençlik Spor İl Müdürü Harun Turan, Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan ve dernek üyeleri katıldı.


Tanıtım toplantısında konuşan Niğde Valiliği Proje Destekleme ve Uygulama Birimi Sorumlusu Melek Körükçü, Niğde İli Engelli Bireylerin Sosyoekonomik entegrasyonu İl Eylem Planı’nın hukuki altyapısı, yöntemi ve amaçları hakkında bilgi verdi.


Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, “Engellilerle alakalı olarak Türkiye’de ben bugüne kadar kötü muameleyi bugüne kadar açıkçası çok görmedim. Çok nadir uygulamadır. Engellilere kötü muameleme etmek onlara art niyetli olmanın ülkemizde çok yer bulmadığını görüyoruz. Ama ne gibi bir sorunumuz var; aslında en az onun kadar tehlikeli bir huyumuz var. Acıma. Acıma da onları ötekileştirme kadar kötü bir şeydir. Oysa, acıma duygusu kendi içinde zaten olumsuz bir anlam ifade eder. Acıya insan iyi insandır, merhametlidir diye düşünürüz. Ama kime acınır? Zayıf olana acınır, çaresiz olana acınır. İnsanlar çaresizlere acır. Oysa engelli dediğimiz arkadaşlarımızın bizden sadece uzuv farkı vardı. Yani bizim gibi uzuv kullanamıyordu. Kullanabildiği bazı uzuvları var ki bizim uzvumuzun üç beş kat daha fazla galibiyetine sahip. Onun için millet olarak herhalde yapmamamız gereken şey budur. Acıma duygusundan öte onun normal bir birey gibi kabul etmek” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından engelli vatandaşların seslendirdiği şarkılarla davetliler doyasıya eğlendi.


Editör: TE Bilişim