03 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Niğde Saruhan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan proğramın ardından Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi,  resim sergisi açtı.
Dünya Özürlüler Günü münasebetiyle İl Kültür Merkezinde düzenlenen proğram  Saygı duruşundabulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programa Vali Alim Barut, Vali Yardımcısı Polat Kara, İl Jandarma Komutan Vekili Jan. Binbaşı Süreyya Güler, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, Belediye Başkan Yardımcısı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Şarahman, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Aydın Yıldırım, Saruhan Eğitim Okulu Öğrencileri, Velileri ile Dernek Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Saruhan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Okul Müdürü Ömer Ünal yaptı. Daha sonra  Engelliler Okuluna gerek nakdi gerekse ayni yardımda bulanan hayırseverlere Plaketleri Vali Barut tarafından verildi.
 
Daha sonra Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesinin, hazırlamış olduğu resim sergisini açan Vali Alim Barut engelli Vatandaşlarla tek tek ilgilenerek günlerini kutladı. Sanata uygun faaliyetlerin mutluluğu ifade ettiğine vurgu yapan Vali Barut sergiye emeği geçenleri kutladı ve teşekkür etti. Sergideki resimler hakkında Dernek Üyesi Songül Çalışkan tarafından bilgi verilirken, Dernek Başkanı Aydın Yıldırım tarafından Vali Barut’a bugüne kadar Engellilere yaptığı yardım ve desteklerden dolayı plaket takdim edildi. Vali Barut’ta teşekkür ederek, “Bütün bu yapılan yardım ve desteklerin görevinin olduğunu belirterek, “Hepinizin Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum" dedi.
 
Editör: TE Bilişim