İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) fuarına katılan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Samanyolu Haber Tv’nin canlı yayın konuğu oldu.


EMITT 2012 yılında da yoğun ilginin olduğu fuar 62 ülke, 150 belde ve 4500 katılımcı ile geçen yıla oranla %10’luk artışla dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında yer alıyor.

Samanyolu Tv’den Yakup Sağlam’ın sorularını canlı yayında yanıtlayan Başkan Akdoğan;   EMITT Fuarına Niğde Belediyesi olarak üçüncü kez katıldıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan “Niğde Belediyesi ve Niğde Valiliği olarak TÜYAP’daki Emit Fuarının üçüncüsüne katılıyoruz.  Burada ille kendi kültür ve turizm potansiyelini ortaya koyuyorlar. Bizde Niğde Valiliği ve Niğde Belediyesi olarak bugün burada üçüncüsüne katılıyoruz. Aslında Niğde Türkiye kamuoyunda turizm ve kültür açısından ele aldığımız zaman yeterince tanınmayan bir il. Şöyle ki Niğde hakikaten on bin yıllık tarihi olan bir şehir. Bu bakımdan düşündüğünüz zaman Hitit Uygarlığı’ndan Roma’ya, Roma’dan Bizans’a Bizans’tan Selçuklu Osmanlı Dönemleri’nin Niğde’mizde bırakmış olduğu o günden bugüne kadar intikal eden bir kültür, bir tarih birikimi var. Bu birikimler den belli başlı örneklerden bir tanesi Hüdavent Hatun Türbesi’dir. Bu türbe Selçuklu Dönemi’nin ilk kadın valilerinden olan Hüdavent Hatun’un türbesidir. Gümüşler Manastırı’ndan Kemerhisar Su Kemerleri’nden Antik Roma Dönemi’ne ait Roma Havuzu’ndan devam edip Alaaddin, Sungur Cami’leri ve Niğde Kalesi’yle yer altı şehirleriyle de bunu destekleyen bir birikimi bir tarihi var Niğde’mizin. Bunun burada tanıtılmasının gayreti içersindeyiz. Niğde’miz bu bakımdan zengin bir ilimiz hakikaten birçok medeniyete ev sahipliği yapmış beşiklik yapmış bir il ve bunların her birinin değişik alanlarda kalıntılarını görmek mümkün. Yine bunun yanı sıra Demirkazık Dağı var. Burada da Türkiye’nin çok önemli tırmanma şeritlerinden bir tanesi var. Yedigöller dediğimiz kara göl bölgemiz var Bolkar Dağlarımız var.  Biz Niğde’mizin burada Türkiye’ye tanıtılması mesela Samanyolu Televizyonuna verdiğimiz bu röportajla da bunlardan bir tanesini yapmış oluyoruz bunlar bir fırsat sonuçta” şeklinde konuştu.

Başkan Akdoğan; “Bütün bu eserlerin Niğde için ve Türkiye için bir değer olduğunu düşünüyoruz. Geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanımızın da Niğde’ye yapmış olduğu ziyarette Bakanımızda bunu hayranlıkla izledi ve Türkiye’yi gülen Meryem Ana freksinden tanıtmamız gerekiyor vurgusunu yaptı”

 


 

Editör: TE Bilişim