Eğitim-Bir-Sen 20. Kuruluş yıldönümünü kutluyor.


Kısa adı Eğitim-Bir-Sen olan Eğitimciler Birliği Sendikası Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru. 20. Kuruluş yıldönümünü kutlayan sendikalarının ilk günkü heyecanı ile faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası’nın 14 Şubat 1992 tarihinde eğitimci, şair ve yazar Mehmet Akif İnan ve arkadaşları tarafından kurulduğunu dile getiren Özüdoğru, sendikanın kuruluşunun 20. yıldönümü münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, Eğitim-Bir-Sen’in hak ve özgürlük mücadelesiyle geçen 20 yılı geride bıraktığını söyleyerek, Eğitim-Bir-Sen’in bugün Türkiye’nin en büyük sendikası olduklarını ifade etti.
 

Eğitim-Bir-Sen’in teşkilat kadrosunun ve üyelerinin gayretleriyle bugünlere geldiklerini vurgulayan Özüdoğru, “Eğitim-Bir-Sen, yurdumuzun her bir köşesindeki teşkilatlarıyla eğitime, kültüre, sanata, düşünceye dair 20 yılda ortaya koyduğu çaba ve etkinlikleriyle haklı bir gururu yaşamakta ve gelecekte, bugüne kadar sergilediği başarılı sendikal misyonu daha da geliştirerek sürdürmeyi amaçlamaktadır” ifadelerini kullandı.

 

“Sorun çözme makamındayız”

Eğitim-Bir-Sen’in bir aile olarak sorunların çözümü için çaba harcayan ve öncelikli olarak üyelerinin hak ve menfaatlerini koruyan bir sivil toplum örgütü olduğunu belirten Özüdoğru, “Bizler 20 yıl boyunca doğru bildiğini ve olması gerekeni en yüksek perdeden dillendiren, çalışanların ihtiyaçlarını önemseyen, yüze karşı başka köşeyi dönünce başka arayışlar içine girmeyen, dün ak dediğine menfaatleri elden gittiği için bu gün kara diyen bir yaklaşım içerisinde olmayan bir duruş sergiledik. Bundan sonra da sergilemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Eğitim-Bir-Sen’in Kurucu Genel Başkanı Mehmet Âkif İnan’ı rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Özüdoğru, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Sorunların en aza indiği, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla bireye gereken değerin verildiği bir Türkiye özlemiyle sendikamızın 20. yaşını kutluyor, Eğitim-Bir-Sen’in kuruluşunda, büyümesinde, tanınmasında, bugünlere gelinmesinde emeği geçen üyelerimizden işyeri temsilcisine, ilçe temsilcisi ve yöneticilerinden şube yönetimine kadar tüm dost ve mensuplarımıza teşekkür ediyorum.”


Editör: TE Bilişim