Niğde Eczacı Odası Başkanı Ecz. Nihat Öztürk, Türk Eczacılar Birliği’nin (TEB) 40. Olağan Büyük Kongresi’nde yapılan başkanlık seçiminde herkesin kazandığı kimsenin kaybetmediği bir seçim olduğunu söyledi. 

Öztürk, 4-5-6 Aralık tarihlerinde Ankara’da yapılan Türk Eczacılar Birliği’nin (TEB) 40. Olağan Büyük Kongresi’ni değerlendirdi.

Öztürk: “Türk Eczacılar birliğinin 40. Olağan büyük kongresi 4-5-6 Aralık tarihlerinde Ankara’da yaptık. Bu kongrede kongre öncesinde bütün yaklaşık bütün eczacı odaları da illerinde olan problemleri tüm eczacı camiasıyla paylaştı ve çözüm önerilerin sundu. Bizde Niğde Eczane Odası olarak kendi görüşümüzü ve önerilerimizi genel kurulda ilettik.

İki ayrı gurup aday olarak çıktılar. Her iki guruptan da listeye giren arkadaşlarımız oldu. Herkesin kazındığı kimsenin kaybetmediği bir seçim oldu. Şuanda ki oluşan merkez heyeti neredeyse Türkiye’nin tamamını tam olarak temsil edecek şekilde seçildi. İki taraf gibi girmesine rağmen tek taraflı bir merkez heyeti seçildi” dedi.

Eczacılar olarak yeni seçilen listenin acil olarak Sosyal Güvenlik Kurumuyla protokol görüşmelerine başlamışı gerektiğini ifade eden Öztürk: “İnşallah seçilen bu liste yakın problemi olan Sosyal Güvenlik Kurumuyla yapılacak protokolü çalışacaklar hazır çalışılmış protokolü sosyal güvenlik kurumuyla konuşacaklar ve bir protokol çıkacak 31.12.2015 tarihine kadar. Bu protokolü iki tarafına memnun edecek şekilde oluşur ve eczanelerimiz her hangi bir sıkıntı yaşamadan bu protokol çözülmüş olur. Bu protokolden bizim beklentilerimiz bir hayli yüksek. 1 Kasım seçimlerinden önce şuandaki hükümetin mal etmiş olduğu askeri ücretin bin 300 TL olması eczanelere çok ciddi bir yük getirmektedir. Eczanelerde ortalama 3 kişi çalışmaktadır. Buda ekstradan bir kişi maliyetine gelmektedir. Eczacıların sıkıntı içerisinde olduklarını sürekli ifade ediyoruz. Bunun bir şekilde SGK protokolünde veya 5510 sayılı kanundan kaynaklanan bu sıkıntıların hükümet tarafından giderilmesini bekliyoruz. Aynı zamanda eczacıların gelirlerinde iyileştirme bekliyoruz” diye konuştu
Editör: TE Bilişim