Sürat Kargo İhsander(İhracatçı Sanayici İşadamları Derneği) ile ortak yürüttüğü İnovasyon proje yarışmasında ‘en iyi İnovasyon ödülüne’ layık görüldü. Yaklaşık 2 senedir İhsander önderliğinde Fatih Üniversitesi ve Kosgeb’in destekleri ile başlayan ‘inovasyon kültürünü geliştirme’ projesinde Sürat Kargo yaklaşık 20 proje arasından sıyrılarak ‘En iyi İnovasyon Ödülüne’ layık görüldü. Ödülü Sürat Kargo adına AR-GE Sorumlusu Coşkun Avcı, İkitelli Kosgeb Müdürü Selahattin Kaya’nın elinden aldı.

 

 

Sürat Kargo yeni ticaret biçimi olan e-ticaret sektörü ile ilgili inovatif bir proje geliştirdi. Müşteri entegrasyon ekranı adı verilen projeyi geliştiren Sürat Kargo İnovasyon ekibi, e-ticaret firmalarının kargolama safhasında ki süreçlerinde kolaylık sağlamak, kargo takip ve raporlamalarını sağlıklı yapabilmeleri için teknolojik destek vermek amacıyla başladığı çalışmayı, ödül ile noktaladı. Projede yapılan temel işte e-ticaret sitesi ile Sürat kargonun ERP sistemi web server aracılığı ile konuşan hale getirildi. Bu sayede bilgiler online ve devamlı olarak Sürat Kargo ile e-ticaret sitesi arasında akışı sağlandı. Bu projede e-ticaret firmaları için ürünün TC kimlik numarası olan sipariş kodu kullanıldı. Bu kod ile firmalar kargolayacakları ürünlerde Kargo şirketi için yaptıkları gönderici ve alıcı adreslerini her seferinde yazmaktan kurtuldular. Ayrıca Kargo takip için yaptıkları Kargo şirketinden bilgileri kendi sitelerine kopyalama gibi zorluklardan kurtuldular ve tüm kargolama süreçlerini takip edebilir hale geldiler. Bunun yanında firmaların raporlama yapabilmeleri için tüm bilgiler Sürat Kargo tarafından firmalara aktarılır hale getirildi.

 

 

Kurulduğu günden beri teknolojiye ve insana yatırımı prensip olarak benimseyen Sürat Kargo, daha çok çalışarak yepyeni teknolojiler ve hizmetler geliştirmesinin meyvesini aldığı ödüller ile topluyor.

 

 

Sürat Kargo AR-GE uzmanı Coşkun Avcı, ‘Fatih üniversitesinde Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Ali Türkyılmaz ve Nader Nada Hocanın bu projede yoğun katkıları olmuştur. Projeye yaklaşık 100 e yakın firma başvurmuştur. Fatih Üniversitesi ve İhsander tarafından bu sayı 20 ye indirilerek eğitimlere başlanmıştır. Şirketlerde inovasyon kültürünü geliştirme, inovasyonun nasıl yapılacağı, hangi yollar ve süreçler izleneceği, şirketlerde inovatif ürün ve hizmetlerin nasıl ortaya çıkarılacağı gibi konuları kapsayan kapsamlı bir eğitim süreci geçirdik. Bu eğitimler sonrasında her şirket kendi şirketi ile ilgili inovasyon projesi konularını belirledi. Bu projeler yoğun eğitim, koçluk destekleri ile tamamladı. Ve süreçler sonunda en iyi inovasyon projesi ödülüne layık görüldük’ dedi. Proje ekibinin 5 kişiden oluştuğunu belirten Coşkun Avcı,

‘Sürat kargo olarak sürekli gelişen genç ve dinamik bir kargo firmasıyız. Sektöre getirdiğimiz yeniliklerin ne kadar önemli olduğunu aldığımız bu ödüller bize göstermektedir. Geçtiğimiz yıllarda defalarca Meslek Birliklerinden ödüller almıştık. Bu çalışmamızın sonucunda maddi olarak her ay tasarruf yapıyoruz ’diye konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim