Sağlık Ocağının Engelli Asansörü Çalışmıyor Sağlık Ocağının Engelli Asansörü Çalışmıyor

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu , Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde Diş Hastanesi açılacağını, açılacak olan hastanede, implant tedavisine kadar birçok hizmet verecek ve Niğde’nin büyük bir eksikliğini giderecek. Hastanenin açılması için çalışmalar sürerken, kısa zaman sonra hizmete başlaması planlanıyor.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümüyle tüm ana bilim dallarında eğitim vermeye sahip 13 öğretim üyesi ile eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerine bu yıl başlıyor. Teknolojik alt yapısı ve donanımlı akademisyen kadrosuyla dikkat çeken Diş Hekimliği Fakültesinde son teknoloji ekipmanların kullanıldığı preklinik ve uygulamalı öğrenci laboratuvarı da mevcut. Niğde’de bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezindeki yoğunluktan dolayı vatandaşların bu konudaki ihtiyacına cevap vermeyi amaçlayan Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde hizmete girecek olan Diş Hastanesi, birçok alanda tedavi imkânı sağlayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu; “Gururla söylemek isterim ki biz burada Diş Hekimliği Fakültesi’ne öğrenci alımı yaptık ama bu yetmez deyip şehrimizin neye ihtiyacı var diye bir araştırma sonucu, üniversite olarak şunu gördük ki şehrimizin bir diş hastanesine ihtiyacı var. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çok dolu, birçok vatandaşımız randevu alamıyor. Bunlardan dolayı doğru bir karar aldığımızı fark ettik. Kampüste yer alan Diş Hekimliği Fakültesi içerisinde yaklaşık 60 üniteli Diş Hekimliği Hastanesi açıyoruz. Geçtiğimiz aylarda ruhsatını aldık, SGK anlaşmalarımızı ve bazı sarf malzeme ihalelerimizi yapıyoruz. Tomografi cihazından ağız ultrason cihazına kadar birçok ekipmanında alımını gerçekleştirdik. Buraya gelen vatandaşlarımız, çene cerrahisinden implant uygulamasına kadar bütün tedavi ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Hastanemizde hizmeti ekim veya kasım ayında başlatmak istiyoruz. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim