Niğde Basınında ve Sitemizde yer alan Derbent Mezarlığının durumu ile ilgili Belediye-İş Sendikası Başkanı Şaban Özkaymak bir basın açıklaması yaptı.

Özkaymak açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 Bugün çok değer verdiğim yerel gazetelerimizde ve borhaber.net sitesinde  benim eski görev yerim olan yıllardır gururla sorumluluğunu yürüttüğüm Derbent mezarlığımızla ilgili çıkan haberler beni derinden yaraladı. Her ne kadar Belediye ile Resmi ilişkim olmasa da Derbent mezarlığına günlük uğruyor, oradaki arkadaşlarımıza yardımcı oluyor ve gördüğüm eksiklikleri tamamlamaları için ricada bulunuyorum. Çünkü yıllarca mezarlığa emek verdim.

 Türkiye de Birçok ilde olmayan sistemi mezarlığımıza getirdik. Yıllardır sorun olan su sorununu Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan döneminde çözdük…Hala Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan mezarlığa has internet sitesi yaptık…Yollar ile ilgili Belediye Başkanımız ve Park bahçeler müdürlüğümüz ile istişare içinde büyük proje çalışması içerisindeyiz..

Yerel gazetelerimizde sabah haberleri okuyunca hemen mezarlığa koştum… orada benim aynı zamanda sendikamın da üyesi olan mezarlık görevlilerini yanıma alarak mezarlığı gezdik, bir tane bile Bira şişesine rastlamadık…Mezarlığın birahane gibi gösterilmesinden çok üzüldüm kırıldım.. kısa bir zaman önce çocuğu vefat eden vatandaşımızın duygusallığı ve Niğde Belediyesine ait eski bir poşet ve zorla bulunmuş iki kutuyu iki mezarın arasına sıkıştırmak sureti ile karelendirmiş olduğu resimleri araştırılmadan basınımızın haberleştirmesi beni ve mezarlığa gece gündüz demeden emek veren işçi arkadaşlarımı Sukut-u hayale uğratmıştır.

Unutmamamız gereken bir gün hepimizin buraya geleceği…. Benim resmi ilişiğim olmasa da beni mezarlığa bağlayan bu duygularla açıklamamıza yer vermenizi ümit ediyor saygılarımı sunuyorum..

                                                                                                                                            Şaban ÖZKAYMAK

                                                                                                                                                                                   Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı

                                                                                                                                                                                   Mezarlık Eski Sorumlusu

KONU İLE İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYIN...



Editör: TE Bilişim