Darboğaz Köyü Muhtarı Durmuş Güven, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a köyün temsili anahtarını takdim etti.

Temmuz ayında Niğde Belediyesi'nin ana sponsorluğunda 16.’sı düzenlenen Kiraz Kültür ve Sanat Festivali’nin gerçekleştirildiği Ulukışla ilçesine bağlı Darboğaz Köyü Muhtarlığı, katkılarından dolayı köyün temsili anahtarının Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a verilmesini kararlaştırdı. Muhtar Durmuş Güven, beraberinde İl Genel Meclisi Üyesi Şahin Tulgar, Darboğazlılar Derneği Adana Şubesi Başkanı Ali Ulupınar ve Darboğazlı işadamı Murat Yenel ile birlikte Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı makamında ziyaret etti. Darboğaz Köyü Muhtarı Durmuş Güven, 9-10 Temmuz tarihleri arasında köylerinde düzenlenen Kiraz Kültür ve Sanat Festivali’ne ana sponsor olan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a köy halkı adına teşekkür etti.

Festivalin coşku içinde tamamlandığını, hem Darboğaz köyünün hem de bu köyde yetişen kirazın tanıtımının en iyi şekilde yapıldığını anımsatan Durmuş Güven, “Festivalin yeniden düzenlenmesinde büyük katkıları olan Niğde Belediyesi’ne ve Sayın Belediye Başkanımıza köy halkı adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Muhtarlık olarak aldığımız karar gereği, köyümüzün temsili anahtarını Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’a sunuyoruz” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise Darboğaz heyetinin sürpriz jestinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Başkan Akdoğan, “Ben bu anahtarı alarak aslında büyük bir sorumluluk üstleniyorum. Ama bu sorumluluk bana mutluluk verdi” dedi.

Darboğaz Kiraz Kültür ve Sanat Festivali’nin bundan sonraki yıllarda uluslararası boyutta düzenlenmesi için çaba göstereceklerini anlatan Başkan Akdoğan, Darboğaz heyetine ve tüm köy halkına da jestlerinden dolayı teşekkür etti.


 

 
 
Editör: TE Bilişim