23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı Kutlama mesajları


NİĞDE VALİSİ NECMEDDİN KILIÇ'TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Millet iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 94. Kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığımız bugün egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bir dönemin başlangıcıdır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılması, geleceğimizi aydınlatan bir dönüm noktası olmuş, milli birlik ve beraberliğin en güzel örneği olan Kurtuluş Savaşının ardından millet idaresinin vücut bulduğu ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir gün olmuştur. Ulusal egemenlik ilkesi ve millet iradesi, uygar toplum-çağdaş devlet-güçlü ülke ortak hedefine ulaşma kararlılığındaki devletimizin temelidir. Bugün Türkiye, gücünü ulusal egemenlik ilkesinden alan, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir.

23 Nisan sadece Ulusal Egemenlik Bayramı olarak değil aynı zamanda bizleri geleceğe taşıyacak olan çocuklarımızın da unutulmadığı, onlara olan güvenin bir ifadesi olarak armağan edilen bir bayramdır. Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk çocuklarına duyduğu derin sevgi ve güvenden dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü, bayram olarak tüm dünya çocuklarına  armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılmasıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sevgiyle selamlıyorum.

****************************

Milletvekili Kavaklıoğlu’ndan 23 Nisan mesajı

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu 23 Nisan gününün, ilelebet milli tarihin en parlak sayfalarından biri olarak anılacağını vurgulayan Kavaklıoğlu, TBMM'nin, istiklal mücadelesinin sürdürüldüğü en buhranlı günlerde doğduğunu ve milli birliğin, milli egemenliğin en somut tecellisi olduğunu ifade etti. Kavaklıoğlu, bu birlik ve beraberlik sayesinde milli mücadelede zafere ulaşıldığını, işgal altındaki toprakların yeniden özgürlüğüne, bağımsızlığına kavuştuğunu belirtti.

''ÇOCUKLARIMIZ HEPİMİZİN GELECEĞİDİR''

“TBMM, demokrasimizin ve ulusal egemenliğin sembolüdür. TBMM, Atatürk’ün öncülüğünde Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş, Cumhuriyet’i kurmuş, gerçekleştirdiği reformlar ve aldığı tarihi kararlarla milletimizin mukadderatını değiştirmiş, Türkiye’nin yarınlarını şekillendirmiştir. Yüce Meclisimiz, bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir. Meclisimiz, bilhassa çocuklarımız adına barış dolu, aydınlık bir geleceğin mimarlığını yürütmeyi sürdürecektir. İşte bu nedenle 23 Nisan'ın aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak kutlanması da son derece manidardır. Çocuklarımız hepimizin geleceğidir. Bu vesileyle ülkemizin ve dünyamızın geleceğinin, çocuklarımızın gözleri gibi parlak ve ışıltılı olmasını diliyorum. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum”. 


 **************************

Milletvekili Ömer Selvi’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

 

AK Parti Niğde Milletvekili Dr. Ömer SELVİ, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

23 Nisan 1920 tarihinde heyecan, umut ve kararlılıkla açılan Meclisimizin, 94 yıl boyunca her 23 Nisan'da aynı heyecanı ve kararlılığı yaşadığını ifade eden Selvi, "Bugün de Milletimizi temsil eden Meclisimizde ilk günkü gibi milletin iradesini koruma kararlılığı devam etmektedir." dedi. Selvi, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Aziz milletimiz için bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, ülkemizi işgal etme teşebbüsleri karşısında, Türk milletinin egemenliğini eline aldığı, vatanına sahip çıktığı günü simgelemektedir.

Meclisimiz, olağanüstü şartlar altında görev yapmış üstlendiği ağır sorumluluğu milletimizin iradesine uygun bir şekilde yerine getirmiş,   Atatürk’ün öncülüğünde Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş, Cumhuriyet’i kurmuş, gerçekleştirdiği reformlar ve aldığı tarihi kararlarla milletimizin mukadderatını değiştirmiş, Türkiye’nin yarınlarını şekillendirmiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Meclis Başkanımız Atatürk, milli iradenin hayat bulduğu bugünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir. Dünyada “çocuklara armağan edilen tek bayram” olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının güçlenmesine ve gelecekte tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın temellerinin atılmasına da katkı sağlamaktadır.

Çocuklarımızı; milli ve manevi değerlerine bağlı, yeni düşüncelere açık, üretmesini ve paylaşmasını bilen birer aydın olarak yetiştirmek, ülkemizin ve dünyamızın geleceği için yapabileceğimiz en hayırlı ve insani yatırım olacaktır. İnanıyorum ki, bugünün çocukları, ileride çok daha müreffeh bir Türkiye’yi inşa edecek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum.

 **************************

**************************

CHP Merkez İlçe Başkanı Atila Soylu’dan Egemenlik Vurgusu

 Cumhuriyet  Halk Partisi Niğde Merkez İlçe Başkanı Atila Soylu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile bir basın açıklaması yaptı.

 

Soylu açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

23 Nisan Ulusal tarihimizde büyük bir dönüm noktası ve Türk ulusunun kendi bağımsızlığını eline aldığı gündür. Egemenliğin kayıtsız, koşulsuz ulusa ait olduğu bu yeni yönetim biçimi, Türkiye Cumhuriyeti'ne yurttaşlık bağı ile bağlı olan herkese birey olma olanağı sağlamış ve bunun sorumluluğunu da yüklemiştir.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı egemenliğin ilan edildiği ve Büyük Önderimiz Atatürk’ün çocuklarımıza ve hatta dünya çocuklarına armağan ettiği tek çocuk bayramıdır.

 

Ulusal Birliğe, Laik Cumhuriyet’e, Çağdaş Demokrasiye, Barışa, Çevreye ve tüm güzelliklere karşı hassas bir toplum yaratacaklarına, en kutsal emanetleri olan Cumhuriyet’i her türlü iç ve dış saldırılara karşı canları pahasına koruyup, gelecek nesillere taşıyacaklarına olan inancımla, tüm çocuklarımızın bayramını kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.


**************************


Belediye Başkanı Akdoğan’dan 23 Nisan Mesajı

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “23 Nisan, Türk milletinin işgallere, bölünmeye karşı bütün imkânlarını seferber ederek dünyaya varlığını kanıtladığı gün olarak tarihteki yerini almıştır. Bir millet ve devlet olarak yeniden tarih sahnesine çıkma yolunda önemli kararlar alan, en önemlisi de millet egemenliğini esas alarak kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz 94 yaşında. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu günü çocuklarımıza armağan ederek, gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur. Bu vesileyle geleceğin Niğde’sini ve Türkiye’sini emanet edeceğimiz çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

**************************

BAŞKAN ERAT'TAN 23 NİSAN MESAJI
Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat , 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Erat ; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, millet egemenliğinin resmen hayata geçirildiği gündür. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmesi, onun bu ülkenin geleceği olan çocuklara verdiği önemin bir ifadesidir. Çocuklarımızın; yarının gençleri ve büyükleri olarak, milletimizin güven ve desteği ile her zaman başarılı olacaklarına yürekten inanıyoruz. Onların her konuda kendilerini geliştirmeleri, bilgiye, öğrenmeye, araştıran ve sorgulayabilen donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak en büyük toplumsal sorumluluğumuzdur.
Gençlerimize ve çocuklarımıza inanıyor ve güveniyoruz. Çocuklarımıza daha güzel Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz. Çocuklarımızın da bu emanete sahip çıkarak, daha ileri ve daha yükseğe taşıyacaklarından hiç kuşkumuz yoktur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yılını ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, bu özel günü bizlere armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnetle, şükranla anıyoruz” dedi.

**************************

Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir’den 23 Nisan Mesajı

 

AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir , 23 Nisan’ın tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu, bu tarihte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasıyla birlikte aydınlık yarınların adımlarının atılmaya başlandığını ifade etti.

 

Özdemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, zafere ulaşmamızda en önemli etken birlik ve beraberliğimizi korumamızdı. O dönemde işgal altına alınmış topraklarımız bu anlayışla özgürlüğüne kavuştu . Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, özellikle çocuklar adına barış dolu, aydınlık bir geleceğin mimarlığını sürdüreceğini vurguladı.

 

Özdemir , Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelerde bulundu:

‘’Bizler Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde aydınlık Türkiye’nin geleceğinin inşası için çalışıyoruz. Ülkemiz üzerinde tahakküm kurmak isteyenlere fırsat vermeden, özgürlük sınırları daha genişletilmiş, üretimini kendi yapan, müreffeh bir ülke oluşturmak idealindeyiz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza sahip çıkarak daha demokratik ve daha gelişmiş bir Türkiye için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler bu adımları attığımızda inanıyoruz ki bugünün çocukları ileride çok daha müreffeh bir Türkiye'yi inşa edecek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacaklardır. Barışın tesis edildiği bir ortamı oluşturmakta Ak Partinin en önemli görevleri arasındadır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk’ü , silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anarken tüm çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum’’ dedi.

 ****************************************

Eğitim-İş Niğde Şube Başkanı Timur Özkan'ın Kutlama Mesajı

ATATÜRK Ü VE CUMHURİYETİN DEĞERLERİNİ UNUTTURMAYACAĞIZ!

Bugün ulusal egemenliğimizin,  demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 94. yılınıbüyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Çünkü biz, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurduğumuz TBMM ile savaş koşullarında bile ulusal egemenliği ve demokrasiyi yaşatabilen bir ulusuz.

TBMM, Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarında top seslerinin yankılandığı, ateş, kan ve barut kokularının sardığı bir ortamda kurulmuştur. Ulusumuzun kaderini tayin eden bütün kararlar, bu mecliste tartışılarak alınmıştır. Ulusal egemenlik, varlığını burada göstermiş; insan onuruna en uygun yönetim biçimi olan demokrasi, gücünü halktan alan TBMM sayesinde yaşam bulmuştur.

Çağdaş demokrasilerde rejimin temelini oluşturan yasama-yürütme-yargıdan oluşan kuvvetler ayrılığı ilkesi, maalesef AKP iktidarı döneminde yok edilmiştir. TBMM büyük yara almıştır.AKP yöneticileri, bir taraftan demokrasi havarisi kesilirken, diğer taraftan da tek parti iktidarı ve başkanlık sistemiyle padişahlık rejimine özlem duymaktadırlar. Tamamıyla yolsuzluk batağına saplanmış, hukuk tanımaz, baskıcı iktidar, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve demokrasimizi taçlandıran, aydınlanma devrimimiz Cumhuriyet’in kazanımlarını yok etmek için her türlü çabayı göstermektedir.

Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; üniter devlet yapısı hedef alınmakta; terör örgütüne özerklik sözü verilmekte; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmekte; Türkiye, bir karanlığa doğru sürüklenmektedir.En son Antalya da,Atatürk ü ve Cumhuriyeti anlatan kitapları öğrencilerine tavsiye eden Eğitim-İş li öğretmenlere soruşturma açmaya kadar varmıştır durumun ciddiyeti.

Emperyalist güçler, bugün taşeron terör örgütleriyle ülkemizi bölmeye çalışmaktadır. Emperyalizmin bir dediğini iki etmeyen siyasi iktidar ise ülkeyi bölmeye çalışan terör örgütüyle müzakere masasına oturmakta, mutabakatlar imzalanmaktadır. Ülkemiz, başta Ortadoğu olmak üzere her taraftan ateş çemberiyle kuşatılmıştır. Komşularımızla sıfır sorun diye yola çıkan siyasal iktidar, emperyalist güçler ve onların dünyayı paylaşma hırslarının taşeronluğunu yaparak ülkemizi savaşın eşiğine getirmiştir. Ulusal Kurtuluş Savaşı’yla emperyalizme diz çöktürmüş olan bu topraklar emperyalizmin üssüne dönüştürülmüştür.  Bugün özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız, birlik ve bütünlüğümüz tehdit altındadır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük devrimim” dediği laik Türkiye Cumhuriyeti’ne içten ve dıştan yönelebilecek tehditlere karşı, bugün her zamankinden daha dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. İçten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı Ulusumuz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde olacaktır.

Eğitim-İş, tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır.

Atatürk’ün ve onun kurduğu Cumhuriyetin eğitim çalışanları olarak biz her türlü tehlikenin farkındayız. Yetiştirdiğimiz Türk gençliğini de bu konuda uyanık tutmak asli görevlerimizden biridir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Bu duygular ve düşüncelerle aydınlık geleceğimizin güneşi ve güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Barış ve kardeşlik içinde yaşanacak bir gelecek diliyoruz.


**************************

Yunus KIZIL'dan 23 Nisan Mesajı



Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Niğde İl Başkanı Yunus KIZIL, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Niğde Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus KIZIL mesajında;
"Milli Egemenlik kelimesi, Türk Milleti'nin Anadolu da küllerinden yeniden doğuşunu, İstiklâl savaşımızı hatırımıza getirmektedir. Milli egemenliğin bizdeki karşılığı özgürlük, bağımsızlık ve hürriyettir. Aslına bakılırsa bu üç kelime birbirine benzese de aslında özgürlük al bayrağımızın semalarda özgürce dalgalanmasını, bağımsızlık ülkemizin hiç bir dış kuvvete bağlı kalmadan bağımsız bir şekilde yönetilmesini, hürriyet ise insanlarımızın hür bir şekilde yaşamak ve kendilerini ifade etmesini anlatmaktadır.
23 Nisan 1920'de bu anlamlı günün ilanında Gazi Mustafa Kemal, Ulusal Egemenlik ile Çocukları çok manidar bir şekilde bağdaştırmıştır. Çünkü ancak devlet adamları çocukların hayalindeki gibi saf, temiz ve berrak bir dünya hayali ile hareket ederler ise tüm ulusların kendi egemenliklerini güvenli bir şekilde sürdürmesini sağlayabilirler. Bununla birlikte attığımız her adımda, yaptığımız her harekette vatanımıza, ulusumuza ve dünyamıza zarar veriyorsak aslında çocuklarımıza yani çocuklarımızın geleceğine zarar veriyoruz demektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin ve İstiklâl Savaşımızın baş mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnet duygularımızla anıyor, Yüce Türk Milletinin geleceğini oluşturacak olan, varlığımızı ve çabalarımızı adadığımız sevgili çocuklarımızı, en içten dileklerimle selamlıyorum."
dedi.


**************************

NİĞDE GENÇ TÜMSİAD'DAN 23 NİSAN MESAJI

Niğde Genç TÜMSİAD 23 nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dolayısıyla bir açıklama yayınladı.Niğde Genç TÜMSİAD Şube yönetim kurulu adına Başkan İbrahim Mete ÇEKİÇ  yaptığı açıklamada şu sözlere yer verildi. 

"Genç TÜMSİAD ailesi olarak millet egemenliğimizin vücut bulmasının 94. yıl dönümünün kıvancı içerisindeyiz. Bu tarihi, bir milli bayram olarak çocuklarımıza atfeden Atatürk ve silah arkadaşlarına bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. 
göz aydınlığımız, zenginliğimiz çocuklarımızın bu müstesna gününü kutluyoruz. Şu anda bizim bulunduğumuz konumlara kısa zaman sonra onlar geçecekler. En güzel şekilde eğitimlerini alıp ülkemizi bulunduğu konumdan çok daha ileriye taşıyacaklarından şüphemiz yoktur. Yarının büyüklerinin gözlerinden öpüyoruz."


**************************

 Niğde ve Bor’da  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Programı belli oldu.

 

NİĞDE PROGRAMI

 22  NİSAN 2014 SALI (5 Şubat Kapalı Spor Salonu)

·         14:00 ÖDÜL TÖRENİ

-          23 Nisan konulu Resim Şiir ve Kompozisyon yarışmalarının ödülleri,

-          23 Nisan Konulu Satranç, Okçuluk, Masa Tenisi Ödülleri,

-          23 Nisan Konulu Çocuk Oyunları Yarışmaları Ödülleri,

-          23 Nisan Konulu Pil Toplama Yarışması Ödülleri.


23 NİSAN 2014 ÇARŞAMBA (CUMHURİYET MEYDANI ATATÜRK ANITI)

·         09:00-09:15 MAKAM ZİYARETLERİ

·         09:45 ÇELENGİN SUNULMASI

·         09:50 SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI

·         İLİMİZ VALİSİ SAYIN Necmeddin KILIÇ ‘IN HALKIN VE ÇOCUKLARIN BAYRAMINI KUTLAMASI

·         İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR TARAFINDAN GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTİR KONUŞMA

·         ŞİİRLERİN OKUNMASI

·         ANAOKULU VE İLK OKULLARIN GÖSTERİLERİ

·         HALK OYUNLARI

·         MÜZİK DİNLETİSİ (KORO VE SOLO ŞARKILAR)

·         HALKIMIZIN DA KATILIMI İLE NİĞDE TÜRKÜLERİ EŞLİĞİNDE HALK OYUNLARI.

24 Nisan 2014 PERŞEMBE (CUMHURİYET MEYDANI ATATÜRK ANITI)

·         18:00 NİĞDE GÜZEL SANATLAR LİSESİ VE NİĞDE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN KATILIMI İLE AÇIK HAVA HALK KONSERİ

26 Nisan 2014 CUMARTESİ (DERBENT KÜLTÜR MERKEZİ)

·         19:00 NİĞDE GÜZELSANATLAR LİSESİ KONSER PROGRAMI

  

BOR İLÇESİ PROGRAMI

 

Bor İlçesinde 22 Nisan 2014  günü makam ziyaretleri yapılacak. 2 kız ve 2 erkek öğrenci sembolik olarak bazı makamları yönetecekler.

 

23 Nisan 2014 Çarşamba günü Kaymakamlık Binasındaki Atatürk Büstüne çelenk koyulacak.

 

Çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Bor Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru  günün anlam ve önemi konusunda bir konuşma yapacak.

Bazı öğrenciler şiir ve konuşma yapacak. Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri müzik etkinliği yapacak.  Bor Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri  Halk Oyunu oynayacaklar. Çocuk Bayramı nedeni ile daha önceden yapılan, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilecek.   Programın sonunda müzikli eğlence yapılacak.

25 Nisan 2014 Cuma Günü Bor 100. Yıl Stadyumunda sportif etkinlikler yapılacak.

 

Hafta boyunca bütün okullarda sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlenecek.  Hafta boyunca Voleybol Turnuvası düzenlenecek. Bir grup öğrenci  Askeri Gazinoya davet edilip, askeri erkan ile yemek yenilecek.





Editör: TE Bilişim