Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

 

“Asırlarca İslâm’ın bayraktarlığını yapmış aziz milletimiz, şanlı mazimizde çok defa olduğu gibi Çanakkale’de de tarihin seyrini değiştirmiş, insanlığa pek çok hizmetlerde bulunmuştur” diyen Özüdoğru, Çanakkale, tarihe altın harflerle yazılması gereken büyük bir kahramanlığın, cesaretin, fedakârlığın ve sabrın destanı olduğunu söyledi.  

 

Çanakkale Zaferi, milletimizi ihya edecek, kenetlendirecek, başarıya ulaştıracak kodları da bünyesinde barındırdığını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, “Çanakkale’de; Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i’ ile milletimiz bir bütün olarak mücadele vermiş, vatan söz konusu olduğunda aidiyetlerin hiçbir önemi olmadığının en güzel örneğini sergilemiştir. Din, vatan, namus tehlikeye girdiğinde canın, malın hiç düşünmeden verilebileceğini de cesurca ortaya koymuşlardır” diye konuştu.

 

Milletçe kahramanlarımızın ortaya koyduğu bu Çanakkale ruhunu kavramaya, kuşanmaya muhtaç olduğumuzu bir kez daha hatırlanan Özüdoğru, “Bu ruh, birlik ve beraberliğimizin, huzurumuzun teminatı ve milletimizin emperyalist güçlere en güzel cevabıdır. Bu inançla Eğitim-Bir-Sen olarak Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor; 18 Mart Şehitler Günü’nde, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.


Editör: TE Bilişim