Niğde İl Kültür Merkezi konferans salonunda  gerçekleşen programa TÜGVA Genel Başkan yardımcısı, il protokolü ve çok sayıda davetli misafir katıldı.

TÜGVA Niğde İl Başkanı Burak YAŞAR açılış konuşmasında;  “Hoca Ahmet Yesevinin, Efendimizden aldığı öğüdün fısıltısıyla,  Dünyanın bütün çocuklarına duada bulunan  Edebalinin öğretisiyle, Orta Asya bozkırlarından kopup, soluk soluğa koşan atların coşkusuyla,  Dünya beşten büyüktür diyerek, dünyanın bozuk düzenine meydan okuyan, Recep Tayyip Erdoğan’ın selamıyla selamlıyorum, 3. Olağan genel kurulumuza hoş geldiniz, şeref verdiniz, dedi.

Burak Yaşar konuşmasının devamında; “2015 yılında çıktığımız, kökleri Darul Erkama dayanan bu kutlu yolculukta, O kadar güzel hikayeler biriktirdik ki, Bu güzellikleri veren rabbimize hamd ediyorum: Necip milletimiz 200 yıldır çok badirelerden geçti. Bazen yolu buldu, yolcuyu bulamadı. Bazen Süleyman’ı buldu, Sinan’ı Bulamadı. Bazen ekmeği buldu, katığı bulamadı. 21. Yüzyılın yeni dünya düzeninde, Milletimizin makûs talihini değiştirecek gençleri yetiştirmek ve bilinç oluşturmak için, bir araya gelen inanmış insanlarla, bu salonda bulunmaktan dolayı, Allaha bir kez daha şükrediyorum” dedi.

Bor Muhtarlarına  112 anlatıldı Bor Muhtarlarına 112 anlatıldı

TÜVGA Niğde İl Başkanı Burak Yaşar görevde olduğu sürece gerçekleştirdikleri faaliyetlerden de söz etti. Yaşar ;  Bir zamanlar, Stalin zulmünden kaçıp, tek sığınağımız var, o da Türkiye! Diyen, Azerbaycanlı bilim insanlarının, Boraltan köprüsünde Türk askerlerinin gözleri önünde, kurşuna dizilerek şehid edildiği günlerden, Türk coğrafyasının 30 yıldır kanayan yarası olan, Karabağ’ın özgürlüğüne kavuştuğu günleri gösteren, rabbimize hamdolsun.

Karabağ Zaferi Resim Yarışması, Türkiye birinciliği vesilesiyle ziyaret ettiğimiz, gardaş topraklarımızda bizatihi gördük ki! Azerbaycan’ın, Doğu Türkistan’ın, Halebin, Ahlat’ın, Tebriz’in, Bosna’nın, Kudüs’ün Velhasılı yürek bohçasında, TÜRK’E dair ağıt ve umut taşıyan, her yerin ve herkesin umududur Türkiye, lideridir Recep Tayyip Erdoğan.   Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, 3. Olağan genel kurulunuzun Vakfımıza, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.  İl başkanımıza, Belediye başkanımıza,  Sayın Milletvekillerimize, Sayın İl Genel Meclis Başkanımıza Genel Merkez Teşkilat Bölge Sorumlumuz, Osman Faruk Demirliye Genel Başkan Yardımcımız Emrah Özgül’e Genel Başkanımız Sayın Enes Eminoğluna, İlimizde çalışma yapan, Bütün STK’ların değerli yöneticilerine, ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim