Niğde İli Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir yaptığı basın açıklamasında Şehitlerin hakkının ödenmeyeceğini ve şehitlerin önemine değindi.



Türkiye Cumhuriyeti’nin var olmasını Türk Bayrağı’nın semalarda dalgalanmasının şehitlerimiz sayesinde olduğunu dile getiren Demir,”Ezanı Muhammedin minarelerde gür sesle okunmasını, yaşadığımız her günü, yediğimiz her lokmayı, attığımız her adımı aziz şehitlerimize borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Eğer bu gün huzur içerisinde yaşıyorsak bunun tek nedeni Yüce Allaha olan inancımızın ve vatan uğrunda gözünü kırpmadan şehit olan kahramanlarımızın olduğunu unutmamalıyız” dedi.



Dernek Başkanı Demir, “Dernek olarak Niğde valiliği Şehit ve Gazi İşleri Şube Müdürlüğü ile koordineli çalışarak şehit yakılarımızın hem sorunlarını dinliyoruz hemde her konuda bu milletin baş tacı olan ailelerimize gerekli tüm işlerinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu güne kadar ikinci iş başvurusunu yapan 60 kişiden fazla olduğu bunun 30.05.2013 tarihine kadar 37 kişisi çeşitli kamu kurum ve Kuruluşlarında memur ve işçi olarak görevine başlamıştır. Bu çalışmada şehit ailelerimize yardımcı olan Şehit ve Gazi İşleri Şube Müdürü Sayın; Ercan Özer beye, teşekkür eder saygılar sunarız” diye konuştu.


Derneğin 2000 yılında şehit aileleri tarafından kurulduğunu belirten Ömer Demir, “İlimizde kayıtlı olan 137 asker 10 polis şehit ailelerimizin tamamı derneğimizde üyedir. Şehit ailelerimizin derneğimize göstermiş oldukları ilgiden dolayı tüm şehit ailelerimize yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum.



Dernek olarak çalışmalarımıza hızlı ve olumlu bir şekilde devam etmekteyiz. Dernekçiliğin sözle değil icraatlar la olduğunu göstermek için vatan uğrundan gözünü kırpmadan şehit olan kahramanlarımızın geride kalan ailelerine maddi ve manevi yardımcı olmaktır. Çeşitli üniversitelerde okuyan 6 tane şehit çocuğumuza kişi başı 417 TL eğitim yardımı yapılmıştır. Bundan sonraki çalışmalarımızda şehit çocuklarımızın tamamına eğitim yardımı yapmak için biraz daha gayret göstereceğiz. Bu çalışmalarımızda bizlere yardımcı olan destek veren herkese teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.



Editör: TE Bilişim