Bor Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, şehir şebekesi suyunun   % 25 ‘lere kadar ulaşan kaybının araştırmasını yapıyor.
 
 
Bor Belediyesi şehir suyunun sondaj noktasından başlayıp, su depolarına dökülmesi, su depolarında da toplanan mevcut suların kontrolü ve şehir içerisindeki abonelerin su sayacı girişi ana boruları noktalarına kadar olan mevcut su hareketi bilgisayar otonom sistemi ortamında takibi yapılmakta.

Son günlerde, mevcut su depolarından şehre verilmekte olan şehir suyu toplam mevcudun da % 25 lere varan su kaybı görülmektedir. Bu su kaybı, Bor İlçesindeki ana borularının şehrin değişik noktalarında kaçak su araması, özel kontrol cihazıyla yeraltına kaçan kaçak su yerini tespit etme amacıyla Belediye Su Arıza Ekiplerince dönüşümlü, eş zamanlı yer altındaki ana su şebeke boruları kontrol edilmek üzere kazı çalışması yapmaktadır. Kaçak su borusunun tespiti için zeminin kepçeyle eşilmesi çalışmaları doğrultusunda, ana şebeke hattına zarar verilmemesi için bazı şebeke vanaları kapatılmakta olduğundan gün içerisinde  kısmi zorunlu su kesintisi yapılmaktadır.     

Yer altında döşeli olan şehir suyu ana şebeke hattından boşa akmakta olan kaçak suların tespiti ve arızanın giderilmesiyle su kaybı, maddi kayıpların önlenmesi çabası bizzat Bor Belediye Başkanı  Sıtkı Erat  tarafından takibi yapılmaktadır.
Şehir suyu ana hattındaki kaçak,arızalı, boşa akan suyun tespitinin çalışması nedeniyle ilçe mahalle ve bölgelerde mesai saatlerin de 08.00 ile 16.00 saatleri arasında kısmi dönüşümlü olan su kesintisi yapılacak.
 
Fotoğraf : Afşin TÖREN   - İzinsiz alınamaz...







Editör: TE Bilişim