Geçtiğimiz günlerde Bor Ticaret ve Sanayi Odası ile Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (NÜSEM) ile imzalanan protokol imzalanmıştı.

İmzalanan protokolün sonrasında Bor TSO tarafından ilk etapta “Diksiyon” eğitimi verilmeye başlandı.

Salı ve Perşembe günleri Bor TSO toplantı salonunda verilen eğitimde Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kamil İşeri tarafından Diksiyon ve Türkçe Dilinin kullanımı konusunda kursiyerlere eğitim veriliyor.

Kursun başlangıcında bir konuşma yapan Bor TSO Başkanı Emrah Çalapkulu “Birçok eğitim faaliyeti gerçekleştirdik. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şerifinde belirttiği gibi ‘Kazancın onda dokuzu Ticarettedir.’ Ticarete iletişimle başlanacağının bilinci ile bu diksiyon kursunu açmayı uygun bulduk. Bundan sonra kurslarımız devam edecek. Bazı firmaların kursumuza birkaç çalışanı ile katılması eğitime verilen öneminde göstergesi durumunda. Faydalı bir eğitim olacağı düşüncesi ile katılan kursiyerlere başarılar diliyorum” diye konuştu.

Doç. Dr. Kamil İşeri; “Başarı için iletişimin şart olduğunu, dilimizi iyi kullanıyorsanız başarı kaçınılmazdır. Türkçe kendisinden diller doğuran bir dildir ve diller gizemlidir. Bu kursta etkili ve doğru konuşma, söz söyleme sanatını yani diksiyonu öğreneceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim