Ak Parti Eski Niğde Milletvekili Mahmut Uğur Çetin’in babası Osman Çetin, Niğde’nin Bor İlçesi’ne okul yaptırılması için 400 bin TL bağışta bulundu.

Yapılan bu bağış karşılığında yaptırılacak olan okula “Bor Osman Çetin İmamhatip Ortaokulu ” ismi verilecek.  Niğde Valiliği ile hayırsever Osman Çetin arasında Vali Necmeddin Kılıç'ın makamında protokol imza töreni düzenlendi.

Niğde Valiliğinde düzenlenen imza töreninde konuşma yapan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğdeli hayırseverlerin birbirleriyle yarıştığını ve hayırsever vatandaşların arttığını söyledi.

Vali Kılıç, “ Niğde eğitimde dikkat çekecek seviyelere yükselmiş bir ilimiz. Şuan üniversitemizde 24 bin öğrencimiz eğitim görüyor. İlk ve orta öğretimde ise 72 bin öğrencimiz eğitim görüyor. 4 bin 500 öğretmenimiz var. 8 bin 500 akademisyenimiz var. Şuan Niğde nüfusunun neredeyse üçte biri öğretmen ve öğrenci. Yani her üç kişiden birisi ya ders veriyor yada der alıyor. Burada dikkat çeken daha bir güzellik var. Tabi ki bütün bu güzelliklere fiziki mekanları da eklemek lazım. İstiyoruz ki ilk okullarımızın orta okullarımızın ve üniversitelerimizde fiziki mekanları da daha yakışır modern binalar olsun. Eğitim hamlesine Niğde çok erken başladığı için yaşlı binalarda eğitim öğretim görülüyor. Biz hem yeni eğitim binaları yapıyoruz hem de eski binaları modernize ediyoruz ve yeni daha yaşanılabilir, eğitime daha olumlu katkı sağlayacak, çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin rahatlıkla eğitim alabileceği ve verebileceği alanlar haline gelsin istiyoruz. Bu sene gerçekten ciddi bir atılım yaptı. Niğde Valiliğimiz, Niğde İl Özel İdaremiz ve Milli Eğitim Müdürlümüz il merkezinde 4 İlköğretim Okulu güzel projesi seçilmiş okulunu ihalesi yapıldı. Borda da 1 tane ilköğretim okulu yapıldı. Bu sene içerisinde de 6 tane okulu ihale ettik. Bu hamleye hayırseverlerimizde katkıda bulundu. Onlarında katkısıyla eğitim hamlesi ivme kazanıyor, kalite kazanıyor ve hız kazanıyor.

Onların katkıları Özel İdarenin katkılarıyla birleşiyor ve insanımıza hayır olarak geri dönüyor. Bugün Osman Çetin Amcamızla bir fedakarlık numunesi olarak, bir örnek şahsiyet olarak ve gelecek nesillere fayda bırakma adına Bor İlçemizde planladığımız 18 derslik okulun yapılmasına 400 bin TL bağışta bulundu” dedi.

Düzenlenen imza töreninde konuşan Hayırsever Osman Çetin şunları söyledi; “ Niğdemizin gelişmesinde öncelik olsun gibi düşünceyle okul yapmayı düşünüyoruz. Kısmet olursa bu okulu yapacağız. Allah güle güle kullanmayı nasip etmesini diliyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim