Haber: Sadi YILMAZ

FOTO-HABER Cumhuriyet Bayramı Bor İlçesinde her geçen gün daha farklı ve coşkulu kutlanıyor.
29 Ekimden bir gün önce saat 13:00 da Eski Hükümet Meydanında Atatürk anıtına kurum ve kuruluşların çelenk koyma töreninin ardından, bu günde Bor 100.yıl şehir stadyumunda Cumhuriyet Bayramı , resmi kurumlar, öğrenciler, halk, esnafların da katılımı ile Bayram gibi kutlandı.

Bor Belediyesi her bayram olduğu gibi bu bayramda halka bayrak dağıttı.
Törene, Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Garnizon Komutanı İkm. Albay Muzaffer Karagöz, Bor Cumhuriyet Başsavcısı Seyit A. Şahin, Bor İlçe Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak,   Şehit Nuri Pamir Kışlası Komutanı Kıdemli Albay Önder Kamiloğlu, Chp Bor İlçe Başkanı Mahmut Temeltaş, Mhp Bor İlçe Başkanı Mustafa Tecimer, İl ve Belediye Meclis Üyeleri, kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Saat 10:00’da Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve Garnizon Komutanı İkmal Albay Muzaffer Karagöz’ün Bor Halkının ve Öğrencilerin Cumhuriyet Bayramını kutlaması ile başladı.
Bor İlçe Kaymakamı Kemalettin Sakin’in günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmanın ardından, Yazdıkları şiirler ile derece alan öğrenciler şiirlerini okudu. Bor İlçesindeki okullarda şiir, komposizyon, resim ve spor alanlarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Törene Bor daki ilköğretim okullarının Halk Oyunları ekibi topluca gösteri yapması ile devam edildi. Halk Oyunu oynayan öğrencilere trübündeki seyirciler alkışlarla tempo tutarak eşlik etti.
Her Bayram olduğu gibi Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak’ın girişimleri ile Trabzon’dan yine halk oyunu ekibi geldi. Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi Halk Oyunları ekibi, Borlulara güzel bir gösteri sundular. Gösteri sonununda Karadenizli halk oyunu ekibine protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler eşlik ederek, hep birlikte horon tepildi.
Bor da bayramlar, her geçen gün halk, esnaf ve öğrencilerin katılımı ile bir öncekinden daha çoşkulu ve samimi geçer oldu. Resmi prosödür gereği yapılan törenin yanında halkın katılımı ile daha farklı bayramlar görülüyor.
Uzun zamandan beri bu yıl ilk defa, öğrencilerin programının yanında Bor Esnaf Odaları, bazı kooperatifler, sivil toplum kuruluşları, işyeri sahipleri araçlar üzerinde temsili olarak yaptıkları işleri sergilediler, halka şeker, kırtasiye ve ürettikleri ürünlerden dağıttılar, hem Bayramı renklendirdiler, hemde bayrama katılan esnaf reklamını yapmış oldu.
Bor Şehir stadyumunda yapılan Bayram farklı olduğu gibi stadyumun kendiside farklı idi. Trübünlerin üzeri kapatıldı, yeni kolkuklar yerleştirildi, daha güzel ve kullanışlı bir hale geldiği görüldü. Vatandaşların stayumun yeni halinden hayli memnun oldukları görüldü.
Bayram sırasında havanın bulutlu olmasına rağmen Bayram töreninden sonra yağmur yağmaya başladı. Daha önceden planlanan “ Geçmişten, geleceğe, yaşanan Bor Fotoğrafları” sergisi, havaların yağmurlu olacağı haberinden den sonra ileriki bir tarihe ertelendi.

Editör: TE Bilişim