Niğde’de Gazeteciler Cemiyeti (NGC) tarafından Çiftehan Çelikhan Hotel’de iftar programı düzenlendi.Ramazan ayının son günlerinin yoğun programına rağmen, Niğde’de Gazeteciler Cemiyeti (NGC) tarafından Ulukışla İlçesi Çiftehan Çelikhan Otel’de tertiplenen iftar programında bölgedeki gazeteciler cemiyeti yöneticileri ve Niğde Medyası bir araya geldi.

Bölge Medyasını buluşturan ve gazetecilik mesleği sorunlarının ele alındığı programada; Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC) Başkanı Alpaslan Başaran, ‘‘Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Gazeteciler Konfederasyonu, yaklaşık 20 bin gazeteci, 73 Gazeteciler Cemiyeti ve 7 Bölge 8 Gazeteciler Federasyonunun güç birliği ile kurulmuş Türkiye’nin en güçlü basın meslek örgütlenmesidir” dedi.

NİĞDE’NİN TANITIMINA KATKI

Başaran, 7 Mart 1989 yılında kurulan Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin kurulduğu günden itibaren Niğde’nin sosyal, ekonomik, kültürel  tüm problemlerinin çözümünde, Niğde’nin  tanıtımında ve Niğdelilik bilincinin yerleşmesinde; sadece  yayıncılık anlamın da değil, bir meslek kuruluşu olarak ta her zaman öncü ve köprü olduğunu vurgulayan Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alparslan Başaran; “Ülkemizde, Gazetecilik Mesleği’nin ağır bir sınavdan geçtiğine hepimiz yakinen tanık oluyoruz. Bu mütevazi program ile; Niğde’mizin ve Termal Nimet Çiftehan’ın tanıtımına bir nebze de katkı yapabilmişsek, onur duyarız.’’ şeklinde konuştu.

GAZETECİLİK MESLEĞİ’ NİN

SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Programda Medya İhtisas Gazeteciler Federasyonu (MİGFED) Genel Başkanı Kenan Macit de bir konuşma yaptı. Macit; ‘‘İstanbul’dan daha uzak bir yere geldik. Bu nazik daveti kıramayıp buralara kadar geldik. Bizi çağırmalarından ötürü meslek taşlarıma saygılarımı sunuyorum’’ dedi.

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu (İGF) Genel Başkan Yardımcısı Adem Alemdar ise; ‘‘Niğde Gazeteciler Cemiyeti de İç Anadolu’daki diğer Cemiyetlerimiz gibi İç Anadolu Federasyonumuzun bir üyesidir. Biz de Federasyon olarak yıl birkaç tane Vilayetimizde düzenlenen iftar programlarına katılıyoruz” diye konuştu.

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu (İGF) Genel Başkan Yardımcısı Adem Alemdar: “Hem o şehirde çalışan gazeteci arkadaşlarla tanışıyoruz kaynaşıyoruz, hem de ileri ki zamanlarda ortaya çıkaracağımız güzel çalışmalara bir ön çalışma yapıyoruz” diyen Alemdar; “İnşallah yaz mevsimi sonunda burası aynı zamanda KOP bölgesine bağlı 4 Vilayetten bir tanesi KOP’la gerçekleştireceğimiz büyük bir organize ile İç Anadolu’daki projelerimizi Konya’da toparlayacağız” dedi.

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu (İGF) Genel Başkan Yardımcısı Alemdar; “Bölgemiz adına, mesleğimiz adına yapılması gereken adımlar neyse mesleğimizin bizi bir adım daha ileriye göndermesi için çabalayacağız. Çünkü gazetecilik yerelde değil, ulusalda da can çekişiyor. İnsanımız artık gazete okumuyor. Sosyal medya tamamen mesleğimizi ele geçirmiş durumda’’ dedi.

Gazeteciler Konfederasyonu Teşkilatından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir; ‘‘Kısa bir sürede 2012 yılında Federasyonda yaşadığımız sıkıntılardan sonra orada biraz daha güçlenirsek, biz yönetime gelemeyiz korkusunda olanların, bazı arkadaşlarımızın, bazı cemiyetleri çıkarmaya başladığı süreçte yaptığımız çalışma neticesinde 81 Vilayette çok kısa bir süre içerisinde örgütlenen bir yapıyı kurduk’’ şeklinde konuştu. Konuşmalar sonrasında Niğde’deki gazeteciler katılımcılara Niğde ile ilgili bilgi verdiler ve konuklara Niğde’yi tanıtıcı hediyeler takdim edildi.

BÖLGE MEDYASINI BULUŞTURAN PROGRAMA KIMLER KATILDI?

Niğde Gazeteciler Cemiyetinin Çiftehan Çelikhan Hotel’de düzenlediği yemeğe Gazeteciler Konfederasyonu Teşkilatından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Adem Alemdar, Ankara Medya İhtisas Gazeteciler Federasyonu (MİGFED) Genel Başkanı Kenan Macit, Adana Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Uluslararası Kent Gazetecileri Derneği Genel Sekreteri Nuray Öclan, Dünya Gazeteciler Derneği Başkan Vekili Levent Yurdal Kökbudak, Uluslararası Radyocular Birliği Derneği Yöneticisi Halil Barut, Uluslararası Basın Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Kayaoğlu'nun yanı sıra Niğde’deki Yerel Gazetelerin yöneticileri ile basın çalışanları katıldı.

 

 

Editör: TE Bilişim