Niğde Belediyesi personeline, bürokratik işlemler ve evrak trafiğini azaltmaya yönelik "e-imza için geçiş süreci" eğitimi veriliyor.  Teknik altyapısı hazır olan 'Elektronik Belge Yönetim Sistemi' hayata geçtiğinde vatandaşlar da Niğde Belediyesi'ne yaptıkları müracaatların hangi aşamada olduğunu evrak takip numarasıyla öğrenebilecek.

 Niğde Belediyesi kurum personelinin hizmet kapasitesinin geliştirilmesi için başlatılan projeyle Ankara'dan gelen uzman eğiticiler tarafından "Elektronik Belge Yönetim Sistemi" ve "e-imza Farkındalık Çalışmaları" kapsamında verilen pratik ve teorik eğitimler 3 gün sürecek.

Niğde Belediyesi'nin Stratejik Planı'nda yer alan, kurumsal kapasitenin artırılması amacıyla verilen eğitimlerde kurum personelinin hizmet kapasitesinin geliştirilmesi hedefleniyor. Bürokratik işlemler ve evrak trafiğinin azaltılmasının da amaçlandığı eğitimlerde, kurum personeli e-imza sistemi için geçiş süreci eğitimi alıyor.

Eğitimler tamamlandıktan sonra geçiş sürecinin ardından,  kurum personeli teknik altyapısı hazır olan e-imza uygulamasını kullanmaya başlayacak. Böylece bürokratik işlemler ve evrak trafiği büyük oranda azalmış olacak.

VATANDAŞ İÇİN EVRAK TAKİP YÖNTEMİ

Sistem hayata geçtiğinde vatandaşlar da evrak takip yöntemiyle, yapmış oldukları müracaatların ne aşamada olduğunu TC Kimlik numaraları ve Evrak Takip numaralarıyla öğrenebilecek.

 

 

Editör: TE Bilişim