Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesinin 4. Olağan Genel Kurul toplantısı Grand Hotel'de yapıldı. 

Mevcut Başkan Şaban Özkaymak, tek aday olarak katıldığı Şube Başkanlığı seçimini yeniden kazandı. 

Kongreye Niğde Milletvekilleri Alpaslan KavaklıoğluÖmer Selvi veDoğan ŞafakNiğde Belediye BaşkanıFaruk Akdoğan, 23. Dönem Milletvekili Mümin İnan, Siyasi Parti İl Başkanları, belde Belediye Başkanları, Belediye eski Başkanı Ahmet Oğuz Özmen ile Aydın Birdal, Sendika üyesi işçiler katıldılar. 

Kongre yoklama ve açılışın ardından Genel Kurul Başkanlık Divanı Başkanlığına Şükrü Erol, Başkan Yardımcılıklarına Erdoğan Kefeli, Bayram Özkan, Divan Katip Üyeliklerine ise Mehmet Güngören, M. Zeki Eker'in seçildikleri belirlendi. 

Genel Kurul Başkanlık Divanının yerlerini almasından sonra saygı duruşunda bulunuldu, Genel Başkanın konuşmasının  ardından konuklar tanıtıldı ve katılımcılara hitap ettiler. Raporların görüşüldüğü Kongrede Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu asil ve yedek üyeleri ile Genel Merkez Üst Merkez Üst Kurul delegelerinin seçimi yapıldı. 

Belediye İş Sendikası Niğde Şubesinin 4. Olağan Genel Kurul toplantısında mevcut Şube Başkanı Şaban Özkaymak'ın tek liste halinde katıldığı seçimlerde, Şube Başkanlığına Şaban Özkaymak, Şube Başkan Yardımcılığına Refik Levent, Mali Sekreterliğe Selçuk Özdemir, Yönetim Kurulu üyeliklerine Ahmet Akgül ile Suat Soylu'nun seçildikleri belirlendi. Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine ise Mustafa Başata, Şenol Savaş, Faruk Özdemir, Selçuk Çelikbaş, Bekir Ayık seçildi. 

Belediye İş Sendikası Niğde Şubesi Denetim Kurulu asil üyeliklerine Hamza Büyükduru, Faruk Kirazcı, Ayhan Özdemir, Denetim Kurulu yedek üyeliklerine Gökhan Değirmencioğlu, Menderes Şahin, Fatma Türkel, Disiplin Kurulu asil üyeliklerine Yusuf Erdoğan, Muzaffer Bayraktar, Hüseyin Yarımkulak, Disiplin Kurulu yedek üyeliklerine Azmi Çağın, Adnan Tuğrul, Neslihan Aksoy, Üst Kurul delegeliklerine ise Şaban Özkaymak, Selçuk Özdemir, Ali Rıza Alyüz seçildiler. 

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, 4. Olağan Genel Kurul toplantısını onurlandıran konukları selamlayıp hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında, "Bizlere bu emek mücadelesini savunduğumuz vatanımızı onurlu bir şekilde temsil ederek ve bu uğurda canlarını feda eden başta Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi minnetle, şükranla ve saygı ile buradan bir kez daha yad ediyorum" dedi. 

Özkaymak, "Çalışma hayatının sıkıntılarının üst düzeyde olduğu, iş güvencesinin tam sağlanmadığı, taşeronlaşmanın güvencesiz çalışma ve sendikasızlaştırmayı çoğalttığı bir ortamda bizler 4. Olağan Kongremize gidiyoruz" diye konuştu. 

"Sendika iş güvencesi demek, Özgürlük demek, hak demek, en önemlisi onurlu yaşamanın en önemli basamağı demek. Sendika işçinin dışa açılan kapısı demek" diyen Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Özkaymak, "Sendika insanların dinine, diline, rengine ve ırkına bakmaz. Nerede haksızlık ve hak arama varsa orada sendika vardır. Bir toplumu Sendikasızlaştırma çalışması o topluma yapılan en büyük kötülüktür. Biz bu göreve geldiğimizde bu duygularla hareket ettik" dedi.






















Editör: TE Bilişim