Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesinde 4. olağan Kongre hazırlıklarına delege seçimleri ile başlanıldı. İlk seçim Niğde Belediyesinde yapıldı, işçiler yoğun ilgi gösterdi.

 

Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, kendilerinin 10 aydır atama ile şube yönetimini götürdüklerini belirterek işçinin karşısına çıkmanın ve işçiden onay almanın zamanının geldiğini söyledi. Özkaymak; ’delege seçimlerini şeffaf olarak yapıyoruz. Seçimlerden 5 işgünü öncesi bütün işyerlerimize seçimin olacağı tarihi ve saati bildiren ilanlar astık. Çünkü biz işçi arkadaşlarımızın düşüncesine saygı gösteriyoruz. Doğruyu tercih edeceklerine güvenimiz tamdır. Kararları başımızın tacıdır. Arkadaşlarımızın rahat ve huzurlu biçimde özgür olarak oylarını kullanabilmeleri için bütün ortamları sağladık, Belediye Başkanlarımızdan resmi yazılarla izin istedik. Başarının, gizli işlerle ve baskılarla gelen tercih sonuçlarından gelmeyeceğine inanıyoruz. Bu yüzden her hareketimizi işçi arkadaşlarımız ile paylaşıyoruz. Bu seçim sürecinin Sendikamıza, işçi hareketine ve Belediyelerimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.’dedi.

 

Belediye İş Sendikası Genel yönetim kurulu tarafından görevlendirilen Genel Merkez Eğitim uzmanı Nebi Sancar tarafından yürütülecek seçim sürecindeki delege seçimleri 5 Ocak 2012 tarihinde sona erecek. Mevcut yönetimdeki Şube Başkanı, Başkan yardımcısı, şube Mali sekreteri, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri seçimlere tabii delege olarak girecekler.

 

 

Sabahın erken saatlerinden itibaren sendika binasına oylarını kullanmak üzere gelen işçiler, mevcut Sendika Başkanı Şaban Özkaymak’a kendilerine böyle huzurlu, demokratik bir ortam sağladığından ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.

 

 

Editör: TE Bilişim