Kesintisiz hizmet, düsturu ile hareket eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yeni dönem çalışmalarına hiç arama vermeden hızlı bir şekilde devam ediyor.




Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Başkanlığında gerçekleşen toplantıya AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Başkan Yardımcıları Harun Dikici, Rıfat Özkan, Mustafa Yiğit Belediye birim müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri ve 25 Mahallenin muhtarı katıldı.


Hizmetleriyle Niğde'yi modern bir görünüme kavuşturmak için çalışan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde'yi yeniliklerle buluşturmaya devam ediyor. İkinci döneminde de kaliteli hizmet sunabilmenin gayreti ve azmi içerisinde görevini sürdüren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek yapılması istenilen ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.


Her fırsatta Niğde'nin gelişmesi ve insanların mutlu, huzurlu ve güzel bir yaşam sürmeleri için esnaf, vatandaş ve yöneticilerle, toplantılar vasıtasıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde'nin gelişimi noktasında, esnaflar, vatandaş ve sivil toplum kuruluşları ile iç içe olduklarını belirterek 'en iyi hizmeti üretmenin gayreti içerisindeyiz' dedi.


Seçilmiş olan herkesi tebrik ediyorum


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Yeni dönemin ilk toplantısını muhtarlarımızla gerçekleştirdik. Muhtarlık görevine, geçmişten gelip yeniden seçilen ve ilk defa seçilen muhtar arkadaşlarımıza, meclis üyesi arkadaşlarımıza görevlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Seçilmiş olan herkesi tebrik ediyorum, kutluyorum. Bundan sonraki önümüzdeki 5 yıllık süreçte mahalle muhtarlarımızla beraber çalışacağız. Geçtiğimiz dönem 23 tane mahallemiz vardı, bu dönem 25 mahalleye ulaştık. Listemize eklenen yeni mahallelerimizin bir tanesi Kumluca, bir tanesi de Hamamlı olmak üzere toplamda 25 mahallemiz oldu" şeklinde konuştu.


Yeni kuyularla suyun basıncını ve verimliliğini artıracağız


Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "İçme suyunda bir kısıtlılık var. Bu sorunun farkındayız yaklaşık bir aya yakın bir süredir. Bu sorunu kısa yoldan çözmek için yeni kuyuların açılması gerekiyor. Yeni kuyuların açılması ile ilgili talimat verdik. Mevsimsel olarak özellikle sebzelerin ekimi sırasında bağ bahçe işlerinde de su bolca kullanılıyor. Özellikle sebzelerin ekim zamanı böyle bir sorun oluşuyor bunu biliyoruz farkındayız. 10 gün içerisinde iki tane daha su kuyusu açacağız" dedi.


Kentsel Dönüşüm Projesi başlayacak


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bir çok arkadaşımızın gündemini işgal eden bir konu olan Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinin yeni ihalesinin onaylanmasının üzerinden iki hafta gibi bir süre geçti. İhaleyi alan yüklenici firma yetkilileri Belediyemize geldiler. Üç tane vinçleriyle beraber kalıp siparişlerini verdiklerini ve bir hafta gibi bir süre sonra işe başlayacaklarını bildirdiler" şeklinde konuştu.


Kızılca Deresi temizlendi

Belediye Başkanı Akdoğan; "Dere temizliği için işi alan firma 2. firma idi. 3. sıradaki firma ihaleye itiraz etti. Dosyaları Kamu İhale Kurumunda. Milletvekilimiz Alpaslan Kavaklıoğlu Bey'de itiraz sürecini takip ediyor. Kamu ihale Kurumundan dosya. Kızılca deresinin içerisini Niğde Belediyesi olarak temizledik. İnşallah deremizin ıslahı da gerçekleşecek. Bu sorunu da Niğde Belediyesi olarak çözeriz" dedi.


Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü kurduk

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü oluşturduk. Ulaşım hizmetlerini daha konforlu, daha sistemli bir şekilde hemşerilerimize sunarız" şeklinde konuştu.

Bu şehir hepimizin

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Sorunlarımız müşterek. Belediye Halkın Belediyesi, sizlerin Belediyesi. Biz iyi bir yönetimle, yönetim anlayışıyla adil bir yönetim ile gelirlerimizi adilane dağıtma durumundayız. Sonuçta bu şehir hepimizin birbirimizden ayrımız gayrımız yok" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan'a teşekkür ederiz

Niğde Muhtarlar Derneği Başkanı ve Aşağı Kayabaşı Mahallesi Muhtarı Bahtiyar Yamaner; "Belediye Başkanımız böyle bir toplantı yaparak mahalle muhtarlarımızı tek tek dinleyerek, mahalle sorunlarını Başkan yardımcılarımıza not aldırdılar. Katılımlarından dolayı tüm muhtar arkadaşlarıma ve böyle bir toplantıda bizleri bir araya getirdiği için Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a teşekkür ederim" dedi.



Editör: TE Bilişim