Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, meydanda 12 gündür sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutan binlerce vatandaşa hitaben yaptığı konuşmada, dünyada hiçbir milletin darbeyi darbeyle püskürtmediğini, bu başarının sadece Türk milletine ait olduğunu söyledi.



Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), 15 Temmuz gecesi Türkiye’yi kaosa sürüklemek amacıyla başlattığı darbe girişiminin ardından, vatandaşların meydanlardaki demokrasi nöbeti aralıksız devam ediyor. Niğde’de  Hükümet Meydanı’nda Belediye Başkanlığının oluşturduğu standın önünde toplanan binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla vatana, devlete ve millete olan bağlılıklarını gösteriyor.

MEHTEREN TAKIMI BÜYÜLEDİ
Darbe girişiminin 12. gününde Niğde Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi vatandaşları adeta büyüledi. “Estergon Kalesi”, “Ceddin Deden”, “Türkiyem” ve “Plavne” marşlarını seslendiren Niğde Belediyesi Mehter Takımı, vatandaşların beğenisini kazandı.

BUNU SADECE TÜRKLER YAPTI
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Mehter Takımı’nın gösterisinin ardından vatandaşlara hitap etti. 15 Temmuz darbe girişiminin Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurgulayan Başkan Akdoğan, “Ancak o gece Türk milletinin vatan sevgisini tüm dünya gördü. Dünyada hiçbir millet yok ki darbeyi darbeyle püskürtsün. Bu özellik bu başarı Türk milletine aittir” dedi.

Başkan Akdoğan’’ Türk tarihine 15 Temmuz kara bir leke olarak geçti. Ordumuzun içerisinde adına asker dediğimiz ama asker olamayan bir takım grubun kalkışması sonucu karanlık bir gece yaşadık. Ancak hükümetimizin, siyasi partilerimizin desteğiyle alınan kararlar ülkemizin, milletimizin önünü açtı ve bugünden sonra daha da açacağını düşünüyorum. İnşallah bunun da meyvesini en kısa sürede alacağız. Biz Türk milleti olarak mevzu vatan olduğu zaman kol kola girmesini, teferruatları bir tarafa bırakmasını görmüş, bilmiş bir milletiz. Bu bakımdan Türk milleti olarak ne kadar övünsek az. Ne Mutlu Türk'üm Diyene ’’ diye konuştu.

NÖBETLERDE NİĞDE TEK YUMRUK OLDU
Demokrasi nöbetlerine Niğde’nin farklı köylerinden, kasabalarından gelenlere teşekkür eden Başkan Akdoğan ‘’ Belediye başkanlarımıza, sivil toplum örgütlerimize, siyasi partilerimize,  destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu programlarda bize yardımcı olan emniyet güçlerimize, sağlık teşkilatımıza, askerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Sayın valimize ve tüm bürokrasimize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de birlik ve beraberlik, huzur içinde yaşamaya devam edeceğiz. Amacımız bu ülkeyi böldürtmemek, bu milletin refahını, hürriyetini düşünmek ve bu ülkenin taşına toprağına zarar gelmesini engellemektir” diye konuştu.

TÜGVA STAND AÇTI
Bu arada Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması anısına Hükümet Meydanı’nda stand açtı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başta olmak üzere vatandaşlar, TÜGVA tarafından hazırlanan brandaya 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı. Başkan Akdoğan, brandaya yazdığı yazısında darbe girişimini lanetlediğini ifade etti.



 
 
Editör: TE Bilişim